Ζούσε 40 χρόνια στη ζούγκλα ως “αληθινός Ταρζάν” και πέθανε από καρκίνο όταν γύρισε στον πολιτισμό

© Φωτογραφία : YouTube/Video Tin nóng

© Φωτογραφία : YouTube/Video Tin nóng

Ο Χο Βαν Λανγκ έμαθε να ζει ως “άνθρωπος της ζούγκλας” στα δάση του Βιετνάμ και λίγα χρόνια μετά την επιστροφή του στον πολιτισμό, πέθανε από καρκίνο του ήπατος.

Χαρακτηρίστηκε «Ταρζάν» της σύγχρονης εποχής αφού κατάφερε να επιζήσει στη ζούγκλα του Βιετνάμ για 40 χρόνια. Πέθανε τελικά από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 52 ετών.

Όπως αναφέρει η “New York Post”, ο Χο Βαν Λανγκ πέθανε τη Δευτέρα (13/09), οκτώ χρόνια αφότου επέστρεψε στον πολιτισμό, μαζί με τον πατέρα του Χο Βαν Θαν.

Οι δυο τους βρέθηκαν να περιπλανώνται στα δάση του Τρα Μπονγκ το 1972, λόγω των βομβαρδισμών από τα αμερικανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, που σκότωσε σχεδόν τα μισά μέλη της οικογένειάς τους.

Επί δεκαετίες, δεν γνώριζαν ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει.

Οι δύο άνδρες αναγκάστηκαν να επισκεφτούν μία κοντινή πόλη το 2013 όταν ο Λανγκ πήγε σε ένα χωριό σε αναζήτηση ιατρικής φροντίδας για τον πατέρα του, που τελικά πέθανε από άγνωστα αίτια το 2017. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η μόνη επαφή του Λανγκ με τον πολιτισμό ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, Χο Βαν Τρι.

Ένας φίλος του Λανγκ, ο Αλβάρο Σερέζο, είπε σε δήλωσή του στη “Mercury Press” ότι όλα τα «άσχημα» της μοντέρνας ζωής τού έκαναν μεγάλο κακό, όπως τα χημικώς επεξεργασμένα φαγητά.

«Είμαι πολύ λυπημένος που τον είδα να πεθαίνει αν και ξέρω ότι αυτό μπορεί να ήταν μία λύτρωση για εκείνον, επειδή γνωρίζω πόσο υπέφερε τους τελευταίους μήνες», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος, θα μου λείπει κάθε μέρα, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

«Άνθρωποι της ζούγκλας»

Η οικογένειά τους ζούσε μία συμβατική ζωή στην Τρα Κεμ, πριν την απόδρασή τους στη ζούγκλα. Τελικά, έμαθαν να κυνηγούν, να καλλιεργούν, να φτιάχνουν καταφύγια στη φύση ενώ απαλλάχθηκαν από τα ρούχα τους και κάλυπταν το σώμα τους με ένα απλό ύφασμα.

Επί 41 χρόνια ζούσαν σαν «άνθρωποι της ζούγκλας», μέχρι που εντοπίστηκαν από μία ομάδα διασωστών τον Αύγουστο του 2013.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399