Πολυεθνική αλυσίδα με κατάστημα στην Πάτρα παρακολουθεί τους πελάτες μέσω της κάρτας sim του κινητού τους

Αντιδράσεις από την κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

polyethniki_parakolouthei_pelatesΜεγάλη πολυεθνική αλυσίδα στο κατάστημα που διαθέτει στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, προχώρησε με άλλοθι την καταγραφή του αριθμού των ατόμων που πρέπει να υπάρχουν ανά τετραγωνικό μέσα σε αυτό λόγω των μέτρων του κορονοϊού, σε εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησής τους.

Το σύστημα δεν βασίζεται στην ταυτοποίηση μέσω αναγνώρισης προσώπου ή σωματικού ίχνους, αλλά στο «σκανάρισμα» της κάρτας sim του κινητού το οποίο φέρουν μαζί τους οι πελάτες.

Με αυτό τον τρόπο κατορθώνει να γνωρίζει όλες τις κινήσεις τους, ενώ της δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζει σε ποιο τμήμα βρίσκεται ο πελάτης και την στιγμή εκείνη να του στέλνει συγκεκριμένο μήνυμα για τιμές προϊόντων που υπάρχουν εκεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές , ήδη έχουν γίνει αναφορές στην επιθεώρηση εργασίας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, όπου και έχει καταγγελθεί το γεγονός και ζητείται να ληφθούν άμεσα μέτρα.

(Πηγή: patrastimes.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399