Courier: Τι συμβαίνει σήμερα με τους αφανείς ήρωες – «Εξαντλητικά ωράρια οδηγούν σε ατυχήματα»

Συντάκτης: Ιωάννα Κλεφτογιάννη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα προβλήματα του κλάδου, που τελευταία δοκιμάζεται και λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, αναλύουν στο Sputnik, εκπρόσωποι συνδικάτων – σωματείων και εργαζόμενοι.

Επάγγελμα Courier. Αποστολές delivery. Θα περίμενε κανείς ότι ο κλάδος θα έπεφτε στη δίνη των περικοπών, μετά την υψηλή ζήτηση των lockdοwn, που οδήγησε σε νέες προσλήψεις.

«Κάθε άλλο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση αμείωτα» μας λέει εκπρόσωπος από τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, που βάσει του κανονισμού τους, δεν μπορεί να κάνει δήλωση επώνυμα.

«Μαζικές απολύσεις δεν γίνονται γιατί δεν έγιναν και μαζικές προσλήψεις» μας διευκρινίζει κι ο πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής ΣΕΤΤΑ Βασίλης Βήττος.

«Καμία απόλυση»

Από το λογιστήριο της ACS Courier, στο υποκατάστημα του Συντάγματος, στο ίδιο ερώτημα που τους θέσαμε μας δόθηκε το στοιχείο της πρόσληψης περί τα 4 άτομα για ταχυμεταφορές (στο συγκεκριμένο πάντα υποκατάστημα) λόγω μεγάλης κίνησης, την περίοδο των καραντινών, εκ των οποίων «κανείς δεν έχει απολυθεί, παρότι η ζήτηση έχει μικρή κάμψη» όπως μας σημείωσαν.

Και ο κ. Κεφαλάς, μέλος της επιτροπής Αγώνων Διανομέων επιβεβαιώνει ότι έγιναν περιορισμένες προσλήψεις στην καραντίνα, όπου δεν τις διαδέχτηκαν απολύσεις.

Το πρόβλημα στον κλάδο των διανομέων κούριερ δεν είναι επομένως οι απολύσεις, μας υπογραμμίζει, αλλά οι «δολοφονίες», όπως τις ονομάζει, χωρίς περιστροφές, στην άσφαλτο, φέρνοντάς μας το πρόσφατο παράδειγμα των δυο θανάτων ταχυμεταφορέων σε τροχαία.

Περιστατικά που συνδέει με τους επαχθείς όρους εργασίας του κλάδου.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399