Θραύση των ιώσεων στα παιδιά: «Νοσηλεύονται ακόμη και με 3-4 ιούς» – Πώς θα προστατευτούν

Συντάκτης: Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

Από το καλοκαίρι είδαμε ιώσεις του αναπνευστικού, καθώς οι ιοί επανάκαμψαν επιθετικότερα απ’ ό,τι πριν την πανδημία. Τι θωρακίζει τα παιδιά;

ioseis_sta_paidiaΔεν μπήκε ο χειμώνας και οι ιώσεις ήδη «θερίζουν» τα παιδιά, με τις απουσίες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά να είναι πλέον μέρος της σχολικής καθημερινότητας. Και είναι ακόμη η αρχή. Σύμφωνα με παιδιατρικά στοιχεία βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση οι εντεροϊοί, οι ρινοϊοί, οι αδενοϊοί και η παραγρίπη.

«Το φωνάζω από 15 Σεπτέμβρη. Φέτος είναι πραγματικά διαφορετική χρονιά από το ’19, και γενικώς πριν την πανδημία. Είδαμε και πρόωρα ιώσεις του αναπνευστικού, και μάλιστα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο αρκετά περιστατικά που ήταν εκτός εποχής. Σαν να λέμε γρίπη το καλοκαίρι. Αδιανόητα πράγματα» επισημαίνει η δρ. Άννα Παρδάλη, παιδίατρος, επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ Παιδιατρική Κλινική Αθηνών.

Πού αποδίδει αυτή την επιθετικότητα των ιών πριν της ώρας τους; «Οι ιοί ήταν λίγο φυλακισμένοι, λόγω lockdown και προσπαθούν να βρουν ισορροπία, να επανακτήσουν την κυκλικότητά τους. Η κυκλικότητα τούς διατηρεί στη ζωή. Μιλάμε για ένα αόρατο κόσμο που θέλει να επιβιώσει» εξηγεί.

Έχουμε αυτή την έξαρση ιώσεων γιατί «το ανοσοποιητικό των παιδιών “κοιμήθηκε”, οπότε καταλαβαίνετε βρήκανε έδαφος στα παιδιά κυρίως της προσχολικής ηλικίας».

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399