Κορονοϊός: Πάνω από 5 εκατ. νεκροί παγκοσμίως – «Ίσως τριπλάσιος ο πραγματικός τραγικός απολογισμός»

Επισήμως, οι νεκροί παγκοσμίως από κορονοϊό, ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια, αλλά εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και τριπλάσιο αριθμό θανάτων στην πραγματικότητα.

© AFP 2021 / Louisa Gouliamaki

© AFP 2021 / Louisa Gouliamaki

Το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων έσπασαν, επισήμως, οι θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως, καθώς η πανδημία συνεχίζει «αμείλικτη» την επέλασή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο παγκόσμιος τραγικός απολογισμός των νεκρών από κορονοϊό ανέρχεται σε 5.000.425, τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων διαμορφώνεται πάνω από 246,7 εκατομμύρια.

Σημειωτέον, εν τω μεταξύ, ότι όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ο πραγματικός αριθμός των θανάτων από COVID-19 είναι πολύ μεγαλύτερος από τα 5 εκατομμύρια, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνουν καθημερινά οι υγειονομικές Αρχές κάθε χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορονοϊό θα μπορούσε να είναι δύο ή και τρεις φορές μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία. Το «Economist» κάνει λόγο, συγκεκριμένα, για περίπου 17 εκατομμύρια θανάτους από την COVID-19.

«Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δραματική η κατάσταση εάν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, ειδικά οι περιορισμοί στη μετακίνηση και έπειτα οι εμβολιασμοί» τονίζει ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος του ινστιτούτου Παστέρ, μιλώντας στο AFP.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, ο ίδιος παρατηρεί ότι η έξαρση των ιών συνήθως λαμβάνει χώρα σε δύο φάσεις: Η πρώτη είναι η «εκρηκτική φάση» και στη διάρκεια της δεύτερης φάσης, ο ιός «καταλαγιάζει», όσο χτίζεται η ανοσία.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399