Κοζάνη: 301 κρούσματα σε μαθητές μέσα σε 10 ημέρες

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού σε μαθητές στην Κοζάνη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Ζήση Ντούντα.

kozani_mathites_covidΣύμφωνα με το GRTimes αρκετοί γονείς πλέον δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω του φόβου να κολλήσουν.

«Οι γονείς είναι επιφυλακτικοί και κάποιοι από αυτούς, φοβούνται και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ντούντας, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμη και παιδιά της 3ης Λυκείου, που λόγω Πανελληνίων, προσπαθούν να προφυλαχθούν».

Ο ίδιος, επιπλέον, επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο οποιοδήποτε σχολικό τμήμα να αναστείλει τη λειτουργία του, καθώς «χρειάζεται να νοσήσει το 50% ενός τμήματος, συν ένας μαθητής. Από το πρώτο κρούσμα της τάξης, λοιπόν, μέχρι και το μεσαίο, μεσολαβεί ένας αριθμός ημερών με αποτέλεσμα ο πρώτος νοσούντας να επιστρέφει. Έτσι, δε φτάνουμε στο 50% και δεν κλείνει κανένα τμήμα». Σύμφωνα μάλιστα με την εκτίμηση του κ. Ντούντα, η συσσώρευση των μαθητών στα σχολεία και ο συνωστισμός στους διαδρόμους, επιφέρει τη διασπορά του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα.

«Υπάρχουν σχολεία με πολλά παιδιά και τμήματα με 27 μαθητές. Εκεί είναι πιθανότερο να διαπιστωθεί συρροή», υπογραμμίζει ειδικότερα ο ίδιος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει κάθε μέρα να ελέγχουμε πιστοποιητικά και να επιβλέπουμε τα μέτρα, προκειμένου αυτά να τηρούνται απαρέγκλιτα».

Π.Ε. Κοζάνης: 433 παιδιά έως 17 ετών με covid

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία, που αφορούν σε παιδιά και μαθητές.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, το 48,21% των ηλικιών 12 έως 17 ετών (ήτοι 108 μαθητές) στον δήμο Κοζάνης αυτή τη στιγμή νοσεί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 6 έως 11 βρίσκεται στο 38,84%, καθώς αυτή τη στιγμή 87 μαθητές έχουν προσβληθεί από τον ιό. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 17 ετών στην Κοζάνη ανέρχονται στα 224, εκ των οποίων τα 11 είναι ηλικίας έως 3 ετών, 18 ηλικίας από 4 έως 5 ετών, 87 ηλικίας από 6 έως 11 ετών και 108 ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Το διάστημα αυτό στη Δυτική Μακεδονία έχουν μολυνθεί 433 παιδιά των ηλικιών αυτών, εκ των οποίων τα 301 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΡΤ.

Μαρδίρης: «Τα ποσοστά των νοσούντων μαθητών είναι μηδαμινά – Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα»

Την ίδια ώρα, «πολύ μικρό» χαρακτηρίζει τον αριθμό των νοσούντων μαθητών συγκριτικά με εκείνους που παρακολουθούν τα μαθήματα ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Μαρδίρης. Ο ίδιος επιπλέον, μιλώντας στο GRTimes, διαψεύδει τα ποσοστά που προκύπτουν από τα στοιχεία της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, νοσούν περίπου 120 μαθητές από τους σχεδόν 18.000 που φοιτούν στα σχολεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. «Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα», αναφέρει επιπλέον, καθώς «τα ποσοστά των νοσούντων μαθητών είναι μηδαμινά».

Παράλληλα, ο κ. Μαρδίρης τονίζει ότι η διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία προέρχεται από το οικείο περιβάλλον των παιδιών και όχι από την ίδια τη σχολική κοινότητα, διότι, όπως λέει, «υπάρχει μεγάλη διασπορά σε πολλά τμήματα και όχι μεγάλη διασπορά σε λίγα από αυτά». Ο ίδιος ωστόσο, σημειώνει ότι υπάρχει ανησυχία λόγω της δυναμικής επανεμφάνισης του ιού στην Κοζάνη, αλλά και ότι στα σχολεία της περιοχής ακολουθούνται όλα τα μέτρα, καθώς έχουν δοθεί οδηγίες για να τηρείται απαρέγκλιτα το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

(Πηγή: enikos.gr με πληροφορίες από GRTimes)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399