Ενδοσχολική βία: Στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία μαθητής στην Κω

Ο Διευθυντής αρνήθηκε τις καταγγελίες ότι ο δράστης έχει εμπλακεί και σε άλλα περιστατικά, τονίζοντας ότι όποιος σηκώνει χέρι σε μαθητές, θα φεύγει από το σχολείο

endosholiki_viaΈνα σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας  σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Λύκειο Αντιμάχειας, όπως κατήγγειλαν γονείς στην τοπική ιστοσελίδα “Το βήμα της Κω“, με αποτέλεσμα ένας μαθητής να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία (ευτυχώς τώρα είναι καλά στην υγεία του).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς αναφέρουν ότι ο “δράστης” του συγκεκριμένου περιστατικού, δημιουργεί συχνά προβλήματα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να φοβούνται  τα παιδιά να πάνε στο σχολείο τους στο σχολείο, αλλά και οι ίδιοι να ανησυχούν μην συμβεί κάτι σοβαρότερο.

Όπως μας είπαν, έχουν ενημερώσει τόσο τον Διευθυντή του σχολείου, όσο και την Αστυνομία, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα, για να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Σημαντηράκη, μας ανέφερε ότι πανελλαδικά, υπάρχει έξαρση περιστατικών βίας στα σχολεία μέσω της πανδημίας. Μας ενημέρωσε ότι είναι γνώστης του συγκεκριμένου περιστατικού, καθώς έχει γίνει επίσημη καταγγελία και ότι περιμένει να επιστρέψει στο σχολείο (απουσιάζει) ο φερόμενος ως δράστης, για να απολογηθεί και να υποστεί τις ανάλογες συνέπειες.

Ο Διευθυντής, πάντως αρνήθηκε τις καταγγελίες, ότι ο δράστης έχει εμπλακεί και σε άλλα περιστατικά, τονίζοντάς μας, ότι όποιος σηκώνει χέρι σε μαθητές, θα φεύγει από το σχολείο.

Από την πλευρά του παιδιού που κατηγορείται ότι προκάλεσε το επεισόδιο, αρνούνται τις κατηγορίες ότι το παιδί έχει προκαλέσει ξανά προβλήματα, καθώς πρόκειται για ένα ήσυχο παιδί.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, μας ανέφεραν ότι το παιδί μπήκε στη μέση για να σταματήσει έναν καβγά που είχε προηγηθεί ανάμεσα στο παιδί που χτύπησε (και έπαθε αμνησία) και σε ένα μικρότερο μαθητή. Όπως μας είπαν, προσπάθησε να σταματήσει τον καβγά και να προστατεύσει το μικρότερο μαθητή και όταν είδε ότι ο άλλος μαθητής ερχόταν προς τα πάνω του, φοβήθηκε και τον χτύπησε μία φορά για να αμυνθεί, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει. Αμέσως μετά, πήγε στον Διευθυντή και του είπε όλα όσα έγιναν.

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι υπάρχουν και μάρτυρες στο περιστατικό, που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα όσα λέει το παιδί.

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399