ΗΠΑ: 836 παπαγαλάκια ασφυκτιούσαν κλεισμένα σε ένα δωμάτιο

Ένα αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο «δώρο» έφτασε σε ένα καταφύγιο ζώων στο Μίσιγκαν: περισσότερα από 800 παπαγαλάκια, που τα κρατούσε ένας άνδρας κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του.

Shutterstoc

Shutterstoc

«Τρεις ενώσεις προστασίας των ζώων δουλεύουν μαζί σήμερα για να τα φροντίσουν», ανέφερε μέσω του Facebook το καταφύγιο Detroit Animal Welfare Group.

Ο γιος ενός «συλλέκτη» ζώων, ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με την εκτροφή παπαγάλων αλλά το σχέδιό του στην πορεία δεν προχώρησε, ήταν εκείνος που παρέδωσε 497 πτηνά στο καταφύγιο, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Την Κυριακή, επανήλθε με άλλα 339 παπαγαλάκια.

«Δεν το περιμέναμε αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο», σχολίασαν οι υπεύθυνοι του καταφύγιου. «τα πουλιά προέρχονται από ένα πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον και η ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη τους είναι καταφανής», πρόσθεσαν.

Στρεσαρισμένα

Σύμφωνα με τον γιο του εκτροφέα, ο πατέρας του κρατούσε τα παπαγαλάκια κλεισμένα σε κλουβιά, σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Κάθε μήνα δαπανούσε 1.200 δολάρια για την τροφή τους.

«Ήταν το ένα πάνω στο άλλο και κυριολεκτικά ασφυκτιούσαν. Ήταν πολύ-πολύ στρεσαρισμένα, δεν μπορούσαν να κουνηθούν. Χρειάστηκε να τα βγάλουμε και να τα βάλουμε σε άλλα κλουβιά», εξήγησε στην εφημερίδα Detroit Free Press η Κέλι Λεμπόντι, η επικεφαλής του καταφυγίου.

Αφού εξεταστούν από κτηνίατρο, τα παπαγαλάκια θα δοθούν για υιοθεσία. Ορισμένα χρειάζονται θεραπεία. Το καταφύγιο επισήμανε πάντως ότι είναι σοβαρή δέσμευση να αναλάβει κανείς ένα παπαγαλάκι, αφού αυτό το είδος ζει κατά μέσο όρο 6-15 χρόνια.

Στις ΗΠΑ, όσοι συλλέγουν ζώα και δεν τα φροντίζουν επαρκώς μπορεί να διωχθούν ποινικά. Το καταφύγιο ανέφερε όμως ότι δεν έχει γίνει καταγγελία για τα παπαγαλάκια που διασώθηκαν.

(Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399