Αλλαγή έτους από το Διάστημα: Η πιο «συνωστισμένη» Πρωτοχρονιά στην ιστορία

Σύμφωνα με την Roscosmos, οι φετινοί εορτασμοί για την αλλαγή του έτους σηματοδοτούν την πιο «συνωστισμένη» Πρωτοχρονιά στην ιστορία.

CC0 / /

CC0 / /

Μπορεί οι ειδικοί, επί γης, να συστήνουν εορτασμούς χωρίς πολύ κόσμο, εντούτοις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μόλις έλαβε χώρα το «πιο συνωστισμένο»… πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό η Roscosmos, στη διάρκεια των εορτασμών για το νέο έτος, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονταν επτά άνθρωποι και στον κινεζικό σταθμό Τιάνγκονγκ, άλλοι τρεις.

«Ήταν οι πολυπληθέστεροι εορτασμοί για το νέο έτους σε τροχιά, στην ιστορία της παγκόσμιας επανδρωμένης διερεύνησης του Διαστήματος» ανέφερε η ρωσική υπηρεσία για το Διάστημα, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Roscosmos, τα τελευταία 21 χρόνια, στον ISS έχουν βρεθεί 83 άνθρωποι την Πρωτοχρονιά και κάποιοι από τους κοσμοναύτες το έχουν κάνει παραπάνω από μία φορά.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399