Κουβέρτα! Το νέο αξεσουάρ των μαθητών για το σχολείο των ανοιχτών παράθυρων

Μάσκα, παγουρίνο, κουβέρτα. Αυτό δεν είναι σχολείο, η εξόρμηση του Άμουνδσεν στην Ανταρκτική είναι

mathites_me_kouverta_1Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι μαθητές έφερναν μαζί τους στο σχολείο, τα βιβλία τους, τα τετράδιά τους και τα μολύβια – στυλό τους.

Πολλές φορές τα “σύνεργα” του μαθήματος των εικαστικών ή της τεχνολογίας.

Τελευταία και τη βεβαίωση ότι έκαναν το self test.

Τώρα προστέθηκε ένα ασυνήθιστο “αξεσουάρ”: Η κουβέρτα!

Την είδαμε σε πολλά σχολεία και πριν από την κακοκαιρία “Ελπίς” καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα φαεινά μέτρα του υπουργείου Παιδείας που αντί να μειώσει τους μαθητές στα τμήματα για να υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ τους όρισε το μέτρο των ανοιχτών παράθυρων βρέξει – χιονίσει.

mathites_me_kouverta_2Αυτές τις μέρες πλέον τις βλέπουμε πολύ συχνά σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας. Για παράδειγμα στο Γυμνάσιο- Λύκειο Σκουτάρεως  και σε άλλα σχολεία των Σερρών, πλέον οι μαθητές φέρνουν μαζί τους και την κουβέρτα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στις σχολικές αίθουσες.

Μάλιστα κάποια σχολεία ζήτησαν από τους μαθητές να φέρνουν μαζί τους κουβέρτες όπως στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας ενώ κάποιοι Δήμοι μοίρασαν κουβέρτες στα σχολεία της περιοχή τους (Δημοτικά σχολεία της Καλλονής) όπως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Όπως είπαμε παραπάνω στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες πρέπει να είναι ανοιχτά για κάποιες ώρες, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, με αποτέλεσμα οι αίθουσες να είναι παγωμένες και μάλιστα όταν το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο είναι ανεπαρκές

mathites_me_kouverta_3Η πανδημία φαίνεται να δημιουργεί νέες συνήθειες στη σχολική καθημερινότητα και  αποτελεί μια πρακτική που έχει εφαρμόζεται σε σχολεία του εξωτερικού.

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399