Περισσότερα από 100.000 νεκρά ψάρια κάλυψαν μια έκταση περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων κοντά στις ακτές της Γαλλίας στον Ατλαντικό, όταν η ολλανδικής ιδιοκτησίας μηχανότρατα FV Margiris, το δεύτερο μεγαλύτερο αλιευτικό στον κόσμο, τα πέταξε προκαλώντας την αντίδραση τόσο της γαλλικής επιτροπής επιτήρησης της αλιείας όσο και του Ευρωπαίου επίτροπου για το Περιβάλλον.
Το συμβάν που έλαβε χώρα στις 3 Φεβρουαρίου, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα δίκτυα του σκάφους, όπως ισχυρίστηκε η εταιρεία, έφεραν στο προσκήνιο ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Shepherd οι οποίοι δημοσίευσαν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.
Η υπουργός Ναυτιλίας της Γαλλίας, Annick Girardin, χαρακτήρισε τις εικόνες των νεκρών ψαριών «σοκαριστικές» και ζήτησε από την εθνική αρχή επιτήρησης αλιείας να ξεκινήσει έρευνα.
Ο Virginijus Sinkevicius, Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, είπε επίσης ότι αναζητεί «εξαντλητικές πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση».
(Πηγή: naftemporiki.gr)








Γερά ποτήρια από 12 ετών – Τα στοιχεία για την κατάχρηση αλκοόλ στην εφηβεία
Κλιματική αλλαγή: Το «ματωμένο χιόνι» απειλεί τους αλπικούς πάγους
Χάσμα μακροζωίας μεταξύ ανδρών-γυναικών – Γιατί μεγεθύνεται συνεχώς
Επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία στο Σίδνεϊ λόγω των τοξικών καπνών
To 60% των Ελλήνων δεν ξέρει κολύμπι - Ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από πνιγμό κάθε μέρα στην Ελλάδα