Διέσωσαν 4.000 σκυλάκια που προορίζονταν για πειράματα σε εργαστήρια

Σχεδόν 4.000 Μπιγκλ αναζητούν νέo σπίτι έπειτα από μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες διάσωσης σκύλων που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.

φωτογραφία αρχείου Mike Simons/Tulsa World via AP

φωτογραφία αρχείου
Mike Simons/Tulsa World via AP

Τα σκυλιά εκτρέφονταν σε μια εγκατάσταση στη Βιρτζίνια που στη συνέχεια τα πούλησε σε εργαστήρια για πειράματα φαρμάκων.

Αλλά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων – και φιλοζωικές οργανώσεις έχουν μια αποστολή να βρουν νέα στέγη για τα σκυλιά.

«Τέσσερις χιλιάδες είναι ένας μεγάλος αριθμός», δήλωσε η επικεφαλής της Humane Society, Kitty Block.
«Και θα χρειαστούν 60 ημέρες για να βγάλουμε όλα αυτά τα ζώα και να συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας στο καταφύγιο και τις ομάδες διάσωσης σε όλη τη χώρα, για να φέρουμε τελικά αυτά τα σκυλιά σε σπίτια με αγάπη», είπε στο Reuters.

Η μονάδα αναπαραγωγής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις σκληρότητας κατά των ζώων.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά σκοτώθηκαν αντί να λάβουν κτηνιατρική φροντίδα για καταστάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Ταΐζονταν επίσης με τροφές που περιείχαν σκουλήκια, μούχλα και κόπρανα, ενώ ορισμένες θηλάζουσες μητέρες αρνήθηκαν να φάνε.

Σε μια άλλη περίπτωση, 25 κουτάβια πέθαναν από την έκθεση στο κρύο.

Μετά τη μήνυση, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι κλείνει αυτή την εγκατάσταση και στέλνει τα σκυλιά στη φιλοζωική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society, ανέφερε το CBS News.

Τα Μπιγκλ (λαγωνικά) υποβάλλονται τώρα σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς προτού διατεθούν για υιοθεσία.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, είπε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα μιας πολυετούς μάχης.

«Μπορώ να βεβαιώσω πόσο σπουδαίοι είναι αυτοί οι σκύλοι γιατί έχω δύο από αυτούς», είπε στο Reuters. «Αγόρασα δύο από αυτά τα λαγωνικά Envigo το 2020 και το 2021… Αυτά τα λαγωνικά τα αγόρασα γιατί δεν ήθελα να πειραματιστούν πάνω τους. Και τώρα ξέρω ότι τα αδέρφια και οι αδερφές τους δεν πρόκειται να πειραματιστούν».

Μερικά από τα σκυλιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων 200 που πήγαν στη νότια Καλιφόρνια.
Φιλανθρωπικές οργανώσεις για ανεύρεση στέγης λένε ότι πολλά από τα ζώα παρουσιάζουν σημάδια τραύματος και μερικά από τα κουτάβια δεν είχαν κρατηθεί ποτέ αγκαλιά και δεν ήξεραν πώς να παίξουν.

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399