Το μήνυμα μιας δασκάλας: «δεν βλέπω τις επιτυχίες των παιδιών αλλά την καρδιά τους»

Γράφει Ιόλη Πολύζου

minima_daskalas_gia_paidiaΠώς νιώθεις όταν βλέπεις το μωρό σου με τη σχολική του τσάντα να πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο; Περηφάνια, συγκίνηση και λίγο φόβο. Εύχεσαι να του αρέσει, να προσαρμοστεί, να κάνει πολλούς φίλους, να έχει καλή δασκάλα ή δάσκαλο και να γίνει το σχολείο ένα μέρος, το οποίο θα του προσφέρει εκτός από γνώση και ασφάλεια. Για τους μαθητές που έχουν αυτή τη δασκάλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

«Όταν κοιτάζω τους μαθητές μου δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπουσούλησε πρώτος, περπάτησε νωρίτερα ή μίλησε με προτάσεις μέχρι τους 15 μήνες. Δεν ξέρω ποιον θήλαζε ή τάιζε με μπιπερό η μαμά του.

Ξέρετε, όμως, τι μπορώ να καταλάβω με σιγουριά όταν κοιτάζω αυτές τις φατσούλες;

Ποιες οικογένειες εκτιμούν την καλοσύνη και τους τρόπους στο σπίτι τους.

Πότε ένα παιδί νιώθει αγάπη και ασφάλεια στο σπίτι και στο σχολείο (αν και δυστυχώς, τα μαθητικά χρόνια δεν είναι τα καλύτερα για όλους).

Μπορώ να καταλάβω πώς μιλάτε στα παιδιά σας από το πώς εκείνα μιλούν στους άλλους.

Όταν κοιτάζω τους μικρούς μου φίλους, δεν βλέπω τα ορόσημα και τις επιτυχίες τους, αλλά το ποιοι είναι πραγματικά: την καρδιά τους, τις πράξεις τους, την εσωτερική τους φωνή, τους αγώνες και τους θριάμβους τους, και βλέπω εσάς, τους γονείς, και όλη την αγάπη που δίνετε στα μικρά σας.»

(Πηγή: mama365.gr με πληροφορίες από mother.ly)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399