Τασμανία: 230 φάλαινες ξεβράστηκαν σε ακτή, αρκετές από αυτές είναι νεκρές – Επιχείρηση για τη διάσωσή τους

Περίπου 230 φάλαινες έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική ακτή της Τασμανίας, λίγες μόλις ημέρες αφότου βρέθηκαν 14 σπερματοφάλαινες σε παραλία του King Island.

DEPARTMENT OF NATURAL RESOURCES AND ENVIRONMENT

DEPARTMENT OF NATURAL RESOURCES AND ENVIRONMENT

Οι φάλαινες που ανακαλύφθηκαν στο Macquarie Harbor σήμερα πιστεύεται ότι είναι φάλαινες πιλότοι και τουλάχιστον οι μισές είναι ακόμα ζωντανοί, δήλωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Τασμανίας.

Μια ομάδα από το Πρόγραμμα Θαλάσσιας Διατήρησης συναρμολογούσε εξοπλισμό διάσωσης φαλαινών και κατευθυνόταν προς την περιοχή, είπε το τμήμα.

Ένας κάτοικος είπε στην Australian Broadcasting Corp ότι οι φάλαινες είδες τις φάλαινες κοντά στην είσοδο του Macquarie Harbor.

Ο Ντέιβιντ Μίντσον, γενικός διευθυντής του Συμβουλίου της Δυτικής Ακτής, προέτρεψε τον κόσμο να παραμείνει μακρία από την ακτή.

«Οι φάλαινες είναι προστατευόμενο είδος, ακόμη και όταν πεθάνουν», δήλωσε το τμήμα περιβάλλοντος.

Ο θαλάσσιος επιστήμονας Όλαφ Μεινέκ του Πανεπιστημίου Γκρίφιθ είπε ότι είναι ασυνήθιστο να ξεβράζονται σπερματοφάλαινες στην ακτή.

LINTON KRINGLE/HUON AQUACULTURE VIA AP

LINTON KRINGLE/HUON AQUACULTURE VIA AP

«Θα πάνε σε διαφορετικές περιοχές και θα ψάξουν για διαφορετικές πηγές τροφής», είπε ο Μεινέκ. «Όταν το κάνουν αυτό, δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση γιατί μπορεί να λιμοκτονούν, οπότε αυτό μπορεί να τις οδηγήσει να αναλάβουν περισσότερους κινδύνους και ίσως να πάνε πιο κοντά στην ακτή».

Δεκατέσσερις σπερματοφάλαινες ανακαλύφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο King Island, μέρος της πολιτείας της Τασμανίας στο στενό Bass μεταξύ της Μελβούρνης και της βόρειας ακτής της Τασμανίας. Το τμήμα είπε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρούνται σπερματοφάλαινες στην Τασμανία.

Πριν από δύο χρόνια, περίπου 470 φάλαινες πιλότοι με μακριά πτερύγια βρέθηκαν σε αμμουδιές στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Τασμανίας. Μετά από μια προσπάθεια που διήρκεσε μια εβδομάδα, 111 από αυτές τις φάλαινες διασώθηκαν, αλλά οι υπόλοιπες πέθαναν.

(Πηγή: huffingtonpost.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399