Σεισμός στην Τουρκία: Η συγκλονιστική στιγμή που διασώστης εντοπίζει ζωντανό μέσα στα χαλάσματα

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναρωτιέται κανείς εάν πρόκειται για εικονική πραγματικότητα όχι.

seismos_toutkias_diasostesΣκηνές που κόβουν την ανάσα εκτυλίσσονται στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Πολυκατοικίες, οι περισσότερες εξ αυτών πολυώροφες, έχουν παραδοθεί στο έλεος του Εγκέλαδου. Άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έχουν καταπλακωθεί από τόνους ακατάλληλων οικοδομικών υλικών, μπετό, τούβλα, με την ελπίδα ότι κάποιος θα τους βρει.

Κάποιοι επιβίωσαν, κάποιοι άλλοι όχι, παρόλο που μπορεί να ήταν εν ζωή την ώρα του σεισμού ή για τις επόμενες ώρες και μέρες.

Βίντεο που κόβει την ανάσα

Την στιγμή που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 30.000 σε Τουρκία σε Συρία, τα σωστικά συνεργεία είναι πιστά στον ρόλο τους, δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια και συνεχίζουν να ψάχνουν έστω και «μισή» ανάσα κάτω από τον «θάνατο».

Οι διασώστες, με κίνδυνο της ζωής τους, μπαίνουν μέσα στα χαλάσματα και αναζητούν το θαύμα, ένα ψήγμα ζωής, ενώ η «μυρωδιά του θανάτου» έχει σκεπάσει τα περιθώρια ελπίδας. Ωστόσο, η ελπίδα, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, πεθαίνει πάντα τελευταία.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναρωτιέται κανείς εάν πρόκειται για εικονική πραγματικότητα όχι.

Απεικονίζεται ένας Βρετανός διασώστης ο οποίος επιχειρεί μέσα στα συντρίμμια πολυώροφης πολυκατοικίας. Τα συνεργεία έχουν καταφέρει να διανοίξουν ένα πέρασμα και να αναζητήσουν κάποιον ζωντανό, μετά από μία εβδομάδα μέσα στα συντρίμμια.

Η στιγμή που καταγράφει με την κάμερα στο κράνος του, είναι πέραν των δυνατοτήτων του ανθρώπινου νου, και δείχνει την θέληση και την αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων, προκειμένου να βρουν επιζώντες ακόμα και μία εβδομάδα μετά.

Κατά τη διάρκεια που επιχειρεί εντοπίζει έναν άνθρωπο ζωντανό… ο ίδιος ψελλίζει κάποιες λέξεις, ενώ ο διασώστης τον καθησυχάζει.

Είναι στιγμές που όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ζωής και των δυνατοτήτων της.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399