Πώς ένας Αυστραλός και η σκυλίτσα του επέζησαν επί δύο μήνες στην μέση του Ειρηνικού Ωκεανού

«Απλώς χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό γιατί είμαι πολύ καιρό μόνος στη θάλασσα…” είπε ο ευρηματικός Σάντοκ που κρατήθηκε στην ζωή μαζί με την αγαπημένη του Μπέλα.

Australia's 9News, videoAUSTRALIA'S 9NEWS, VIDEO

Australia’s 9News, videoAUSTRALIA’S 9NEWS, VIDEO

Ένας Αυστραλός ναύτης κατάφερε να επιζήσει επί δύο μήνες καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού τρώγοντας μόνο ωμό ψάρι και πίνοντας νερό της βροχής ενώ σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε η κατάσταση της υγείας του είναι «σταθερή και πολύ καλή».

Ο 51χρονος Tίμ Σάντοκ, κάτοικος του Σίδνεϊ, και ο σκύλος του Μπέλα απέπλευσαν από το Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία τον Απρίλιο, αλλά το σκάφος τους υπέστη ζημιές κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας που ξέσπασε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Διασώθηκαν από το πλήρωμα ενός αλιευτικού πριν μερικές ημέρες και αφού εντοπίστηκαν αβοήθητοι από ένα ελικόπτερο.

Ο γιατρός που επέβαινε στο αλιευτικό είπε στο Australia 9News ότι εξετάζοντας τον άνδρα διαπίστωσε πως όλες οι ζωτικές ενδείξεις ήταν «φυσιολογικές».

Ο Σάντοκ ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του, 6.000 χιλιομέτρων από την πόλη Λα Παζ του Μεξικού – αλλά σύντομα το σκάφος του έμεινε ακυβέρνητο αφού τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους του καταστράφηκαν λόγω κακοκαιρίας.

Ο ναύτης και η σκυλίτσα του παρασύρονταν στον απέραντο και εχθρικό Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Όταν τελικά εντοπίστηκαν ανοιχτά των ακτών του Μεξικού δύο μήνες αργότερα, ο Σάντοκ ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και γενειοφόρος.

«Έχω περάσει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στη θάλασσα», είπε σε βίντεο που εξασφάλισε το 9News. «Απλώς χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό γιατί είμαι πολύ καιρό μόνος στη θάλασσα. Κατά τα άλλα είμαι πολύ καλά στην υγεία μου».

Είπε ότι τα αλιευτικά εργαλεία τον βοήθησαν να επιβιώσει. Κατάφερε επίσης να αποφύγει τα ηλιακά εγκαύματα καταφεύγοντας στο εσωτερικό του σκάφους.

Λίγο μετά τη διάσωσή του, εθεάθη να χαμογελά ενώ είχε ένα πιεσόμετρο στο χέρι του.

Ήδη έχει αρχίσει να καταναλώνει μικρά γεύματα αφού μεγάλες ποσότητες μετά από την επί τόσες ημέρες λιγοστή πρόσληψη τροφής θα του προκαλούσε σοβαρά προβλήματα.

(Πηγή: huffingtonpost.gr με πληροφορίες από Australia 9news)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399