5,5 εκατ. παιδιά δουλεύουν στις Φιλιππίνες!

Η εκμετάλλευση παιδιών στον βωμό του κέρδους των πολυεθνικών και των ιδιοκτητών των εργοστασίων, δεν έχει τέλος. Διαβάστε στο planet-greece τα στοιχεία. Είναι τραγικά. Εργάζονται από 5 ετών! Σε 5,5 εκατομμύρια υπολογίζονται τα παιδιά ηλικίας 5 ως 17 ετών που εργάζονται στις Φιλιππίνες, από τα οποία σχεδόν τα 3 εκατομμύρια κάνουν επικίνδυνες δουλειές, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για την παιδική εργασία, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Η έρευνα αυτή για το 2011 εντάσσεται στο πλαίσιο πανεθνικής εκστρατείας, της οποίας ηγείται ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) και οργανώσεις πολιτών, η οποία γίνεται με στόχο να γίνουν οι Φιλιππίνες μια χώρα χωρίς παιδική εργασία. Ο γενικότερος στόχος είναι να τερματιστούν οι χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας ως το 2016.

«Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα της παιδικής εργασίας, η οποία συνδέεται με την φτώχεια και την έλλειψη αξιοπρεπούς και παραγωγικής εργασίας» για τους μεγάλους, σημείωσε ο διευθυντής του γραφείου του ILO στις Φιλιππίνες Τζεφ Τζόνσον.

«Την ώρα που αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τα παιδιά στα σχολεία και μακριά από την παιδική εργασία, πρέπει να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή και παραγωγική απασχόληση για τους γονείς και μια βασική κοινωνική προστασία για τις οικογένειες», πρόσθεσε.

Στις Φιλιππίνες ζουν περίπου 29 εκατομμύρια παιδιά.

Στις επικίνδυνες δουλειές που κάνουν τα παιδιά στη χώρα αυτή περιλαμβάνεται η αγροτική απασχόληση κατά την οποία χειρίζονται φυτοφάρμακα και αιχμηρά εργαλεία και αυτή στα χρυσωρυχεία όπου τα παιδιά εκτίθενται σε υδράργυρο.

Τα παιδιά που ερωτήθηκαν κατά την έρευνα αυτή δήλωσαν ότι εργάζονται για να βοηθήσουν οικογενειακές επιχειρήσεις, για να έχουν χρήματα για τα δίδακτρά τους ή για να βοηθήσουν στην αποπληρωμή οικογενειακών χρεών.

Η πιο πρόσφατη έρευνα που είχε γίνει το 2001 έδειχνε ότι 4 εκατομμύρια παιδιά εργάζονταν στις Φιλιππίνες, από τα οποία 2,4 εκατομμύρια σε επικίνδυνες δουλειές. Το 1995 τα παιδιά που εργάζονταν ανέρχονταν σε 3,6 εκατομμύρια και αυτά που η απασχόλησή τους κρινόταν επικίνδυνη σε 2,2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον ILO, το 2010 περίπου 215 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο εργάζονταν.

(πηγή: planet-greece)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399