Οι μαθητές ενός ολόκληρου σχολείου θύματα σεξουαλικής κακοποίησης!

Ολόκληρο το προσωπικό ενός δημοτικού σχολείου στο Λος Αντζελες, περίπου 120 άτομα, απολύθηκαν μετά τη σύλληψη δύο δασκάλων για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων παιδιών.

Εκπαιδευτικοί, επιστάτες, γραμματείς, ακόμη και θυρωροί στο δημοτικό Μιραμόντε, στο Φλόρενς του Λος Άντζελες, απολύθηκαν με τη αιτιολογία πως συγκάλυπταν, επί πολλά χρόνια, τους δυο παιδόφιλους δασκάλους, που θα συνέχιζαν πιθανότατα την εγκληματική τους δράση, αν η αλήθεια δεν ερχόταν, τυχαία, στο φως.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά σχολεία της πόλης, με περισσότερα από 1.500 παιδιά.

Τον περασμένο Φεβρουάριοσυνελήφθησαν δύο δάσκαλοι για διαφορετικές υποθέσεις παιδικής κακοποίησης. Ο 61χρονος Μαρκ Μπερντ κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε 23 παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, το διάστημα 2005-2010 κι ο 49χρονος Μάρτιν Σπρίνγκερ συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να αποπλανήσει δύο μαθήτριες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον συναγερμό τον σήμανε ένας φωτογράφος που εμφάνισε φιλμ του Μπερντ. Σε 40 φωτογραφίες είδε παιδιά που είχαν δεμένα τα μάτια με μαντίλι αναφέρει το tovima.gr, ενώ ο κατηγορούμενος τα αγκάλιαζε, ή κάλυπτε το στόμα τους με το χέρι του.

Σε κάποια από τα παιδιά είχε κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία, ενώ σε εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε κουτάλι που βρέθηκε στην τάξη του ήταν θετικές για σπέρμα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

(πηγή: tsantiri.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399