Έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη

Περί τους 170 ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι στη Μεσόγειο το 2012 προσπαθώντας να φθάσουν από τη Λιβύη στις ευρωπαϊκές ακτές, υπογραμμίζει κοινοβουλευτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με αφορμή το γεγονός ότι 54 μετανάστες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την Ερυθραία, πέθαναν από αφυδάτωση στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να φθάσουν με φουσκωτό σκάφος στις ακτές της Ιταλίας, η Ολλανδέζα βουλευτής των Σοσιαλιστών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρώπης Ταϊνέκε Στρικ επισημαίνει την αδιαφορία των μελών του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τον τερματισμό αυτής της τραγωδίας.

Επικαλούμενη στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Ολλανδέζα βουλευτής τονίζει ότι, από τις αρχές του 2012 έως σήμερα, 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο, στην προσπάθεια τους να φθάσουν με βάρκες στις ακτές της Ιταλίας και της Μάλτας.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έφθασαν μ’ αυτόν τον τρόπο από την Λιβύη στην Ιταλία και πάνω από 1.000 κατάφεραν να φθάσουν σώοι στην Μάλτα, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κυρία Στρίκ.

Αναφερόμενη σε πρόσφατο Ψήφισμα που ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ για το ότι εξακολουθούν να χάνονται ζωές μεταναστών στη Μεσόγειο, η Ολλανδέζα βουλευτής εκφράζει την οργή και τη λύπη της για το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν δείχνουν καμία προθυμία να λάβουν μέτρα σωτηρίας των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους και αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Οι ερωτήσεις που μέσω του Ψηφίσματος υποβλήθηκαν στο ΝΑΤΟ και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα έμειναν αναπάντητες, καταλήγει η Ταϊνέκε Στρικ.

(πηγή: 24h NewsRoom)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399