Τα μολύβια της επανάστασης …

Η εικόνα από διαμαρτυρία στο Σαντιάγο της Χιλής μιλάει από μόνη της …και όχι μόνο μιλάει αλλά… αφήνει και την φαντασία μας να οργιάσει …Φανταστείτε δηλαδή μια διαδήλωση στο Σύνταγμα όπου οι διαδηλωτές θα κρατούσαν τα μολύβια-καδρόνια  της οργής …..πολύ δύσκολα θα τους “έγραφε” κανείς σαν μια μη υπολογίσιμη δύναμη …

Οι νέες συγκρούσεις πριν από λίγες μέρες ανάμεσα σε μαθητές και αστυνομικούς κατέληξαν σε 113 συλλήψεις στο Σαντιάγο στη διάρκεια μιας διαδήλωσης με τη συμμετοχή περίπου 4.500 μαθητών και φοιτητών που ζητούσαν δωρεάν και καλής ποιότητας δημόσια παιδεία, μετά την κατάληψη πολλών κολεγίων και λυκείων.

Οι ταραχές “κατέληξαν σε 113 συλλήψεις, 39 ενηλίκων και 74 ανηλίκων, σε διάφορα σημεία του Σαντιάγο”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι χιλιανές αρχές.

Μεταξύ των 4.500 διαδηλωτών ήταν κυρίως μαθητές, αλλά και φοιτητές που είχαν έρθει για υποστήριξη. Κατέλαβαν τους δρόμους πολλών συνοικιών για να διεκδικήσουν την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας στη Χιλή, μια χώρα το εκπαιδευτικό σύστημα της οποίας είναι από τα πιο ακριβά και πιο άνισα στον κόσμο, σύμφωνα με διάφορες μελέτες.

(πηγές: alterthess, peramatozoa.net)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399