Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων η σημερινή και η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ), αναφέρει πως η φετινή επέτειος βρίσκει τα άτομα της τρίτης ηλικίας στη χώρα μας «υπό διωγμό».

«Αντί να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά τους στη κοινωνία, έχουν επιλεγεί ως μόνιμα υποζύγια στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», αναφέρει η ΑΓΣΣΕ και κάνει λόγο για συνεχής απαξίωσή των ηλικιωμένων, μέσα από τη μείωση του εισοδήματός τους με τις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις τους, στα κοινωνικά επιδόματα, στις δαπάνες υγείας και στα φάρμακα, η οποία καθιστά τους απόμαχους της εργασίας απόκληρους της ζωής και της κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΓΣΣΕ εκπροσωπεί 150.000 συνταξιούχους και απαιτεί να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

«Αυτού του είδους η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής και να αισθάνονται ότι η κοινωνία δεν τους παραμελεί», καταλήγει.

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.