Ακόμη 30 εκατ. άνεργοι

Ο κόσμος έχει 30 εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ’ όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Guy Ryder σε ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Τόκιο.

Περίπου “75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών”, πρόσθεσε o Ryder στην ομιλία αυτή την οποία θα εκφωνήσει αύριο Σάββατο ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Συμβουλίου, οργάνου αρμόδιου για τον καθορισμό των μεγάλων πολιτικών προσανατολισμών του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο την επίσημη σύνοδό τους.

Απ’ αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια “δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα”, αναφέρει ακόμη ο Ryder, για τον οποίο είναι καιρός για ένα διάλειμμα στις πολιτικές λιτότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχαν διατηρηθεί οι τάσεις μείωσης της φτώχειας που παρατηρούνταν πριν από την κρίση, θα υπήρχαν σήμερα 55 εκατομμύρια φτωχοί λιγότεροι στον κόσμο.

“Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ’ ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί”, προσθέτει ο γενικός διευθυντής του ILO στην ομιλία αυτή. “Υπό τις συνθήκες αυτές, επείγει τώρα να επανεξετάσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν γίνει για να επιστρέψουμε στη δημοσιονομική ισορροπία”, εκτιμά επίσης ο Ryder.

(πηγή: Reuters, enikos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.