ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΟΚ: 1.400 πατρινοί σε 19 μήνες «φλέρταραν» με αυτοκτονία…

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το παράρτημα της ΕΚΠΟΖΩ στην Πάτρα σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 19 μηνών από την ημέρα που άρχισε να… λειτουργεί, το 40% των ατόμων που ζήτησε στήριξη – καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έχει «φλερτάρει» με την ιδέα της αυτοκτονίας.

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «κόσμο» ο υπεύθυνος του γραφείου κ. Νικολαδάκης – πως από τα 3.500 χιλιάδες άτομα που έχουν περάσει την πόρτα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, οι 1400 έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους καθώς δεν βλέπουν πως υπάρχει μέλλον.
Αποκορύφωμα των όσων διαδραματίζονται καθημερινά σε οικογένειας της Πάτρας, περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 32χρονο πατρινό ο οποίος για χρέος 16.000€ τα τελευταία εικοσιτετράωρα εντοπίστηκε από την μητέρα του στην ταράτσα του σπιτιού τους και να κάνει περίεργες κινήσεις.
Οι δικοί του ειδοποίησαν το πρωί της περασμένης Τρίτης το γραφείο της ΕΚΠΟΖΩ στην Πάτρα το οποίο επενέβη προκειμένου να πειστεί ο άντρας πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα επειδή αδυνατεί να καταβάλει τα χρήματα που του ζητά η τράπεζα για την εξόφληση της
Σύμφωνα με όσα δήλωσε το 40% των ατόμων που έχουν ζητήσει βοήθεια, έχουν εκφράσει τάσεις αυτοκτονίας, καθώς αναρωτιούνται αν «αξίζει να ζήσουν»!
Αυτό όμως που είναι ακόμα χειρότερο πως οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, έχουν χάσει την ελπίδα και το όραμά τους για το μέλλον. Η απαισιοδοξία είναι αυτή που κυριαρχεί, καθώς το 96% των ατόμων πιστεύει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, χωρίς να βλέπει κάποιο σημάδι για καλυτέρευση της ζωής του στο μέλλον.

Ειδική επιτροπή για τις αυτοκτονίες
Στη σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, κάνει λόγο σε έγγραφό του που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Έργο της επιτροπής θα είναι να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την διαδικασία και τις βασικές ενέργειες, από νομικής και επιστημονικής πλευράς, αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών είναι πολυπαραγοντικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι απόπειρες αυτοκτονίας από το Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837. Πριν από λίγες ημέρες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τα οποία προέκυπτε ότι οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1.1.2009 έως 23.08.2012, σε 3.124 πανελλαδικά.

(πηγή: dete.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399