Εργαζόμενη στο σχολείο της Ιερισσού: “Ρίξανε δακρυγόνα. Τα παιδιά έπεφταν κάτω”

“Ρίξανε δακρυγόνα μπροστά στο σχολείο και ξεκίνησε το χάος. Τα παιδιά πέφταν κάτω πανικόβλητα και με αναπνευστικά προβλήματα”, αναφέρει η γυναίκα που εργάζεται στο κυλικείο του σχολείου της Ιερισσού.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής όλα ξεκίνησαν μετά την είδηση πως έξι άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου ξανά για κατάθεση, κρατούνται και μεταφέρθηκαν με κλούβα και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ ακόμη και μέσα στο σχολείο του χωριού.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Λαμτζίδη στο rthess.gr, πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη αύριο με τη συμμετοχή του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, του διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, που έχει αναλάβει επικεφαλής των ερευνών, αλλά και εκπροσώπων του συντονιστικού οργάνου που αντιδρά στην επένδυση στις Σκουριές.

Μαρτυρίες

“Το απόγευμα λοιπόν άλλα δυο παιδιά μας θα ανακριθούν, από τις διωκτικές αρχές που συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπρηστές στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προσαγωγές ανήλικων μαθητών. Τα χτυπήματα που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία και ως κίνημα, από Κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ, ήταν πάμπολα και ανηλεή. Οι πρακτικές όμως των τελευταίων ημερών, που βάζουν τα παιδιά μας στο κέντρο του όποιου σχεδίου έχουν στο μυαλό τους άνθρωποι χωρίς ηθική και στοιχειώδη ευαισθησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

“Χούντα δεν γνωρίσαμε, μα ούτε ελευθερία. Η τρομοκρατία μπήκε στα σχολεία” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Αριστοτέλειου γυμνάσιου-λυκείου Ιερισσού. “Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης. Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!!” τονίζουν.

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων, στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί. Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν πλάι μας” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος γονέων του σχολείου.

Αναστάτωση στην Ιερισσό από νέες μαζικές προσαγωγές. “Έξι άτομα εξαφανίστηκαν, δεν τους βρίσκουν πουθενά. Η αστυνομία δεν δίνει πληροφορίες”, δήλωσε στο ΡΘ Χρήστος Καραστέριος, μέλος της επιτροπής κατά της εξόρυξης χρυσού.

“Στο χωριό άρχισαν για άλλη μία φορά να χτυπούν οι καμπάνες. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Αυτή την τρομοκρατία δεν την αντέχουμε άλλο” τόνισε ο κ. Καραστέριος.

Κάτοικος της περιοχής είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι έχουν βάλει φωτιά σε διάφορα υλικά σε κεντρικούς δρόμους της Ιερισσού για να μην αφήσουν αστυνομικές δυνάμεις να μπουν στο χωριό.

Ακούστε ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή «Ελληνοφρένεια» στον σταθμό real fm με μαρτυρίες καθηγητών, μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=5691


Άλλα video:

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399