Λουκέτο σε δημοτικά σχολεία – νηπιαγωγεία

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας

118 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά, καταργούνται και άλλα 39, 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά, συγχωνεύονται, με βάση την τελική απόφαση που υπέγραψε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος

Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ’ Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α’ Αθήνας, στη Β’ Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Είναι το τρίτο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων, από το 2011 που είχαν καταργηθεί και συγχωνευθεί 800 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και άλλα 120 το 2012.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα 76.000 ευρώ για το 2013, καθώς οι αλλαγές υλοποιούνται στο μέσο του οικονομικού έτους, ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, ενώ υποβιβάζονται σε θέσεις 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία και προάγονται 2 δημοτικά, τα οποία θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων. Τα υπό ίδρυση σχολεία θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες. Τα τρία δημοτικά σχολεία ιδρύονται στην Κηφισιά, στην Ηγουμενίτσα και στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων. Από ένα νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν η Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και ο Άλιμος Αττικής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ- πατήστε εδώ

(πηγή: Ελευθεροτυπία)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399