Αθήνα: Μαθητές έκαναν τις σκάλες του σχολείου τους βιβλιοθήκη – Η εικόνα από το 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας μας άφησε άφωνους

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία από το 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας. Και όχι άδικα. Μπορεί τα σχολεία να είχαν βάλει λουκέτο λόγω κοροναϊού, όμως οι μαθητές δεν άφησαν τον χρόνο ανεκμετάλλευτο.

skala_sholeioy_vivliothikiΤις ώρες που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης έκαναν μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο σχολείο τους και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ζωγράφισαν και έβαψαν τα σκαλιά του Λυκείου τους, δημιουργώντας μια σκάλα από βιβλία. Το κάθε σκαλοπάτι αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό βιβλίο-ορόσημο για την παγκόσμια λογοτεχνία, με διαφορετικό χρώμα εξωφύλλου και καλλιτεχνικά γράμματα.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του σχολείου στο Facebook έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις, με τους χρήστες να συγχαίρουν τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους. «Πρωινή έκπληξη στις σκάλες του σχολείου από μαθητές μας που αξιοποίησαν με τον δικό τους τρόπο τις διακοπές!», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Όσο για τα βιβλία που επιλέχθηκαν; Είναι τα εξής: «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λι, «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν, «1984» του Όρσον Γουέλς, «Πλάτωνος Πολιτεία», «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη, «Μάκβεθ» του Σέξπιρ, «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399