Σε λίγο τα παιδιά σας θα παγώνουν…

Η επιστολή που ακολουθεί αναρτήθηκε χθες, στη μια τη νύχτα σε δικτυακό ιστότοπο του ΑΠΘ, στον οποίο έχουν πρόσβαση τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Διαβάστε την:

«Ονομάζομαι  Καραγατσiδης  Γεώργιος και είμαι μόνιμος υπάλληλος στο  Α.Π.Θ διορισμένος μέσω ΑΣΕΠ με την προκήρυξη 17/12Κ/2004 και τοποθετημένος σαν Τεχνικός Θερμαστών στο κεντρικό λεβητοστάσιο τηλεθέρμανσης του ΑΠΘ.

Στην εποπτεία μου έχω την λειτουργία και συντήρηση όχι μόνο του  κεντρικού λεβητοστασίου αλλά και σχεδόν όλων των υποσταθμών  θέρμανσης όπως επίσης και άλλων 15 περιφερειακών λεβητοστασίων με καύσιμο πετρέλαιο. Είμαι ο μοναδικός Θερμαστής και είμαι στην δυσάρεστη  θέση να σας ενημερώσω πώς σήμερα με την έκδοση των τελικών  αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ, βγαίνω σε διαθεσιμότητα μαζί με όλο το τεχνικό συνεργείο του ΑΠΘ.

Στην διαθεσιμότητα  τίθενται  και  2  συνάδελφοι τεχνίτες  αερίων καυσίμων, Μανίτσας Ιωάννης και Στράντζαλης Ιωάννης, διορισμένοι επίσης  με  ΑΣΕΠ οι οποίοι έχουν στην εποπτεία τους πάνω  από 40 λεβητοστάσια φυσικού  αερίου μαζί και τους καυστήρες στο κεντρικό λεβητοστάσιο και περιφερειακά μέχρι το αγρόκτημα. Αυτό σημαίνει ότι από την ημέρα που θα φύγουμε θα σταματήσει να λειτουργεί η θέρμανση  στο campus του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στην κεντρική βιβλιοθήκη, αίθουσα  τελετών, αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας και κτίριο διοίκησης, γραφεία συναδέλφων, μελών ΔΕΠ και όλοι οι χώροι όλων των  σχολών. Το ίδιο θα συμβεί και σε  όλα  τα  κτίρια  του Πολυτεχνείου  με τα τρία του λεβητοστάσια, λόγου της διαθεσιμότητας του συναδέλφου Τεχνικού και υπεύθυνου των λεβητοστασίων του Πολυτεχνείου, Τριανταφύλλου Πέτρου.

Γράφω το κείμενο αυτό για να το διαβάσουν όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας είτε εργάζονται σε αυτό είτε έχουν τα παιδιά τους φοιτητές για να γνωρίζουν όλοι τα γεγονότα  και να σκεφτούν τον υπαίτιο που θα αφήσει παγωμένο το φετινό χειμώνα το ΑΠΘ».

ΠΡΩΗΝ ΘΕΡΜΑΣΤΗΣ ΑΠΘ

Πως διαβάζει λοιπόν κάνεις μια τέτοια επιστολή; Αν είναι ο λαλίστατος υπουργός Παιδείας με απαξίωση. Αν είναι άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, π.χ. ο πρωθυπουργός της χώρας που πήρε συγχαρητήρια στο Βερολίνο για την επίτευξη των στόχων του και υποσχέθηκε ακόμα περισσότερες θυσίες ώστε να επιτευχθούν τα νούμερα με καμάρι. Αν είναι γονιός φοιτητή του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας ή εργαζόμενος σε αυτό με φρίκη. Πιθανά στα μεγάλα κρύα τα καλοριφέρ θα ανάψουν. Το πανεπιστήμιο θα αναγκαστεί να δώσει τη θέρμανση του σε εργολάβους, που στη θέση των απολυμένων θα προσλάβουν κολίγους των 250 ευρώ, η δουλειά θα γίνει. Αργότερα το ίδιο θα συμβεί σε όλο το δημόσιο τομέα. Οι νευραλγικοί τομείς λειτουργίας του θα παραδοθούν άνευ όρων σε μεγάλες εταιρίες, πιθανά ευρωπαϊκές, που θα υποκαταστήσουν δομές, τους στόχους θα τους πιάσουμε. Ο αριθμός των ανέργων από ενάμιση εκατομμύριο σήμερα θα ανέλθει πιθανά σε 2, 2,5 ή ποιος ξέρει τι. Αλλά who cares; Το θέμα είναι τα εύσημα, το χάιδεμα στο κεφάλι από τα γερμανικά χέρια, να ναι ευτυχής η Τρόικα. Επιστολές σαν αυτή έχουν γραφτεί χιλιάδες τα τελευταία τρία χρόνια. Κανείς πια δεν τις διαβάζει. Ίσως γιατί ξέρει πως ο επόμενος  υποψήφιος που μπορεί να γράψει ένα τέτοιο γράμμα είναι ο καθένας μας…

(πηγή: parallaximag.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.