Χόκινγκ: “Σε 50 χρόνια ο άνθρωπος θα κατοικήσει στο φεγγάρι και σε 100 τον Άρη”

“Ο άνθρωπος θα κατοικήσει στο φεγγάρι σε 50 χρόνια και στον Άρη έως το 2100” προβλέπει ο κορυφαίος βρετανός θεωρητικός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ.

Τις παραπάνω εκτιμήσεις διατύπωσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Live from Space: Lap of the Planet” του καναλιού Channel 4, στην οποία αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετέδιδαν ζωντανά.

Όπως ανέφερε, πιστεύει ότι σε 50 χρόνια θα υπάρχουν ανθρώπινες αποικίες στο φεγγάρι, ενώ ο άνθρωπος θα μπορέσει να ζήσει στον Άρη έως το 2100.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι εάν ο άνθρωπος δεν καταφέρει να αποικίσει άλλους πλανήτες, το ανθρώπινο είδος θα κινδυνεύσει με εξαφάνιση, διότι η Γη δεν θα μπορεί να αντέξει τόσους ανθρώπους.

“Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος, που απειλείται από έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό και τους πεπερασμένους πόρους. Πρέπει να προλάβουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και να φτιάξουμε ένα σχέδιο Β” δήλωσε.

Και πρόσθεσε: “Εάν ο άνθρωπος αποικίσει άλλους πλανήτες, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτός ο αιώνας θα μείνει στην ανθρώπινη Ιστορία ως η πραγματική Εποχή του Διαστήματος (Space Age)”

(πηγή: theinsider.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399