Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε την «Γη των Παιδιών»

Μετάφραση: Πέτρος-Ιωσήφ Στανγκανέλλης

Η ιταλική ΜΚΟ «Άνεμος της Γης» ανακοίνωσε την ολοκληρωτική καταστροφή, από τον ισραηλινό στρατό, του κέντρου προσχολικής ηλικίας «Γη των Παιδιών», μια όαση ειρήνης και προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, η οποία βρισκόταν στο βεδουίνικο χωριό Um al Nasser, στη Λωρίδα της Γάζας.

Το πεζικό και τα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού κατέλαβαν το χωριό, τη νύχτα της 17ης Ιουλίου, εξαναγκάζοντας όλους τους κατοίκους του να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μια μακρά ουρά πολιτών, κατευθύνθηκε, με τα πόδια, εν μέσω ανελέητων βομβαρδισμών, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται κυρίως στα σχολεία της UNRWA: τους λείπουν φάρμακα, φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης και πόσιμο νερό.

Σήμερα το πρωί, 20/7, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε την «Γη των Παιδιών», δομή η οποία χρηματοδοτήθηκε από την «Ιταλική Συνεργασία» και την οποία είχε επισκεφθεί στις 17 Ιανουαρίου, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι. Το κέντρο για την προσχολική ηλικία αποτελείτο από έναν παιδικό σταθμό για 130 παιδιά, κι ένα παιδιατρικό κέντρο υγείας. Εκτός από το Κέντρο, το οποίο είχε κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και αποτελούσε πρότυπο παιδαγωγικής μεθόδου, ισοπεδώθηκε και η κοινοτική Εστία, η οποία προμήθευε με γεύματα τα παιδιά και τις φτωχές οικογένειες του χωριού. Η Εστία είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν από δυο μήνες. Η ΜΚΟ «Άνεμος της Γης», η οποία διαχειρίζεται την συγκεκριμένη δομή από το 2011, ανακοίνωσε ότι ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ή προσπελάστηκε από στρατιώτες ή οποιουδήποτε είδους παλαιστίνιους ενόπλους, κάτι το οποίο γνώριζε και γνωρίζει το ισραηλινό κράτος, το οποίο παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, από τότε που άρχισε να σχεδιάζεται.

(πηγές: inital.gr, Vento di Terra)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399