Προσφυγόπουλο αποτύπωσε τη φρίκη του βιασμού σε μια ζωγραφιά

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη αποτύπωσε σε μια ζωγραφιά ένα 8χρονο αγόρι

prosfygopoulo_viastikeΌπως αποκάλυψε η αστυνόμος Σοφία Κουσίδου, τμηματάρχη του τμήματος προστασίας ανηλίκων στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, το αγοράκι ζωγράφισε σε ένα χαρτί δυο φιγούρες να βρίσκονται πάνω σε ένα κρεβάτι, με μια γραμμή (πιθανώς σχοινί) να τις κρατά ακινητοποιημένες.

Στην ίδια τρομακτική ζωγραφιά εμφανίζεται ένα κεφάλι να κοιτάζει επιβλητικά προς το κρεβάτι.

Όπως εξήγησε η κυρία Κουσίδου -κατά την ημερίδα με θέμα «Ανήλικοι οι οποίοι αιτούνται ή δικαιούνται διεθνή προστασία και η αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σύστημα»- σύντομα αποκαλύφθηκε ότι ο 8χρονος, μαζί με ένα ακόμη 11χρονο αγόρι, κακοποιούνταν σεξουαλικά από έναν 14χρονο, μέσα στη σκηνή, στη δομή προσφύγων, όπου διέμεναν.

Η επικεφαλής του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στη συγκέντρωση πληροφοριών για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών, υποστηρίζοντας ότι στο εν λόγω συμβάν υπάλληλος ΜΚΟ αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας (στους αστυνομικούς).

«Ο ανήλικος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα μας με τη μητέρα του εντοπίστηκε και συνελήφθη» ξεκαθάρισε η κ. Κουσίδου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη για «έλλειψη συντονισμού για τέτοια περιστατικά που υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων οργανώσεων που εργάζονται στο προσφυγικό».

Η ίδια τόνισε ότι «σε χώρους φιλοξενίας, πρέπει να υπάρχει άμεσα καταγγελία για να μη δημιουργείται φημολογία που μπορεί να οδηγήσει σε περιστατικά αυτοδικίας.

Όμως, εκτός από τη δυσκολία που υπάρχει από τα ίδια τα θύματα να αποκαλύψουν την κακοποίηση- ζητώντας, επιπλέον, αστυνομικό του αντίστοιχου φύλου για να μιλήσουν- μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχουν μια στρεβλή εικόνα αντιμετώπισης» κατέληξε η κ. Κουσίδου.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399