Ο σεισμός των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Καλιφόρνια λίγες ημέρες πριν, άφησε το «σημάδι» του στη Γη.
Ο σεισμός προκάλεσε υλικές ζημιές σε κτήρια και υποδομές, κατολισθήσεις αλλά και πλήθος πυρκαγιών.
«Έχουμε φωτιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματίες, έχουμε ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όσο καλύτερα δυνάμεθα» είχε δηλώσει η δήμαρχος του Ridgecrest στο πρακτορείο Reuters.
Η μεγαλύτερη ζημιά όμως, προκλήθηκε στον φλοιό της Γης, όπου δημιουργήθηκε μία τρομακτικά μεγάλη ρωγμή κοντά στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.
Όπως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNNi, στο σημείο που δημιουργήθηκε η ρωγμή, κάποτε υπήρχε νερό.
Η μία φωτογραφία τραβήχτηκε στις 4 Ιουλίου και η δεύτερη στις 6, δηλαδή μία μέρα μετά τον μεγάλο σεισμό στην Καλιφόρνια.
Μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πάνω από 4.700 σεισμοί καταγράφηκαν στην Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει περίπου πως συνέβαινε ένας σεισμός το λεπτό!
Δείτε το βίντεο:
(Πηγή: cnn.gr)







Ρόδος: Κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα – Άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος η μητέρα
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο Νο1 τρόπος μετάδοσης – Οι δυο κινήσεις που προστατεύουν
Oxfam: Το κόστος της παγκόσμιας οικονομικής ανισότητας
Υγρότοπος Παντανάλ: 17 εκατομμύρια ζώα χάθηκαν στις πυρκαγιές του 2020
Τα μυστηριώδη «παγωμένα αυγά», που κάλυψαν παραλία της Φινλανδίας