Ο σεισμός των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Καλιφόρνια λίγες ημέρες πριν, άφησε το «σημάδι» του στη Γη.
Ο σεισμός προκάλεσε υλικές ζημιές σε κτήρια και υποδομές, κατολισθήσεις αλλά και πλήθος πυρκαγιών.
«Έχουμε φωτιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματίες, έχουμε ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όσο καλύτερα δυνάμεθα» είχε δηλώσει η δήμαρχος του Ridgecrest στο πρακτορείο Reuters.
Η μεγαλύτερη ζημιά όμως, προκλήθηκε στον φλοιό της Γης, όπου δημιουργήθηκε μία τρομακτικά μεγάλη ρωγμή κοντά στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.
Όπως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNNi, στο σημείο που δημιουργήθηκε η ρωγμή, κάποτε υπήρχε νερό.
Η μία φωτογραφία τραβήχτηκε στις 4 Ιουλίου και η δεύτερη στις 6, δηλαδή μία μέρα μετά τον μεγάλο σεισμό στην Καλιφόρνια.
Μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πάνω από 4.700 σεισμοί καταγράφηκαν στην Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει περίπου πως συνέβαινε ένας σεισμός το λεπτό!
Δείτε το βίντεο:
(Πηγή: cnn.gr)







«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»: Η ισχυρότερη έκρηξη ηφαιστείου του 21ου αιώνα
Καταδίκη της France Telecom για τις αυτοκτονίες εργαζομένων τη δεκαετία του 2000
NASA: Συναγερμός για αστεροειδή που κατευθύνεται στη Γη – Έχει μέγεθος μεγαλύτερο από το Empire State Building
Πόσο ψηλώνουν τα παιδιά το καλοκαίρι
ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνη απόφαση τα παιδιατρικά νοσοκομεία να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα