Φωτιά στον Αμαζόνιο: Αύξηση του αριθμού των παιδιών με αναπνευστικά προβλήματα

Οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο έχει προκαλέσει την αύξηση του αριθμού των παιδιών που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

amazon_fotia_paidiaΟι φωτιές που σημειώθηκαν φέτος στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία έχουν προκαλέσει αύξηση των περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων στα παιδιά, καθώς ένα σύννεφο καπνού είχε καλύψει πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Περίπου 5.000 παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω χρειάστηκε να νοσηλεύονται κάθε μήνα την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε 36 περιοχές, «στο τόξο της αποψίλωσης» της Βραζιλίας, μια περιοχή που περικυκλώνει τον Αμαζόνιο, σύμφωνα με έρευνα του Oswaldo Cruz, ενός ινστιτούτου υγείας.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, με την έρευνα να συνδέει την αύξηση αυτή με τις πυρκαγιές. Η έρευνα εξέτασε περιπτώσεις μόνο για τον Μάιο και τον Ιούνιο, μήνες για τους οποίους υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, όταν ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν κατά τι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Όμως το χρονικό αυτό διάστημα προηγείται της μεγάλης αύξησης των πυρκαγιών τον Αύγουστο, όταν ο αριθμός τους σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018.

Ο Κριστοβάο Μπαρσέλος, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι το λογικό συμπέρασμα είναι ότι με την αύξηση των πυρκαγιών μετά τον Ιούλιο θα αυξήθηκαν και τα περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων. «Υπάρχει μια αλληλουχία που ξεκινά με την αποψίλωση, μετά έρχονται οι πυρκαγιές και τα αναπνευστικά προβλήματα», εξήγησε. Σε περιοχές όπου καταγράφηκαν περισσότερες πυρκαγιές από το συνηθισμένο, ένα παιδί ήταν 36% πιο πιθανό να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, ανέφερε η έρευνα. Ο Μπαρσέλος πρόσθεσε ότι το 2% των παιδιών που χρειάστηκε να λάβουν θεραπεία πέθανε.

(Πηγή: news247.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399