Άνεργος ένας στους δύο αποφοίτους – Τι έδειξε νέα έρευνα για την Ελλάδα

anergoi_apofitiΣύμφωνα με έρευνα του TheKnowledgeAcademy.com, η Ελλάδα, με ποσοστό 50,5% καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 31 χωρών ως προς τον δείκτη απασχόλησης μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία και τη Βουλγαρία (52%, 66,3%, 67,3% και 70,2% αντίστοιχα).

“Η ιστοσελίδα, που εξειδικεύεται σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, αποφάσισε να διερευνήσει το ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων αποφοίτων σε ολόκληρη την Ευρώπη – επεξεργαζόμενη τα τελευταία στοιχεία της Eurostat – για να διαπιστώσει ποιες χώρες είναι οι καλύτερες και σε ποιες θα έπρεπε, ίσως, οι ενδιαφερόμενοι να το ξανασκεφτούν”, τονίζουν οι αναλυτές της έρευνας και προσθέτουν: “Σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ισπανία, περίπου το 30% των αποφοίτων δεν έχει δουλειά. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες άλλες στις οποίες η εξεύρεση εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στην Ιταλία και στην Ελλάδα, για παράδειγμα σχεδόν το 50% των πτυχιούχων είναι άνεργο”.

Τη χρυσή πεντάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας σύμφωνα με την έρευνα συνθέτουν η Ισλανδία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Γερμανία.

(Πηγή: enikos.gr με πληροφορίες από “Ελεύθερος Τύπος”)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399