Ταβάνι έπεσε στο κεφάλι εργαζόμενης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» που υπέστη κάκωση

tavani_sto_kefaliΗ ΔΑΣ στο νοσοκομείο καταγγέλλει τη Διοίκηση, «γιατί αδιαφορεί επανειλημμένα για την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του νοσοκομείου» και προσθέτει πως τη Δευτέρα 22 Ιούνη, μία εργαζόμενη συμβασιούχος, της οποίας η σύμβαση λήγει στις 30 Ιούνη, «μπήκε στην αποθήκη που βρίσκεται δίπλα στο ξυλουργείο για να πάρει υλικό και της ήρθε το ταβάνι στο κεφάλι. Συνάδελφοι της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στον Ερυθρό Σταυρό. Διαγνώστηκε με κάκωση αυχένα!».

Επισημαίνει ότι «τα δυο συγκεκριμένα κτίρια είναι από τα παλιότερα στο νοσοκομείο και λειτουργούν σαν αποθήκη και ξυλουργείο αντίστοιχα, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει πολλαπλά έγγραφα για την ακαταλληλότητα των κτιρίων αυτών. Ακόμα και με μια απλή ματιά φαίνεται πόσο σαθρό είναι το ταβάνι και ότι τμήμα του έχει υποχωρήσει. Η διοίκηση, αντί να ακούσει την αγωνία των συναδέλφων και να σφραγίσει ή να επισκευάσει τα δυο αυτά κτίρια, αδιαφορεί και επιτρέπει εδώ και χρόνια να παίζουν οι εργαζόμενοι “κορώνα – γράμματα” τη ζωή τους καθημερινά!

Ακόμα και μετά το εργατικό ατύχημα δεν έβαλε κόκκινη κορδέλα όπως όφειλε, δεν σφράγισε τα δυο κτίρια, ώστε να μη συμβεί νέο τραγικό γεγονός! Αναρωτιόμαστε γιατί; Θεωρεί ασφαλή η Διοίκηση του νοσοκομείου τα δύο κτίρια; Υπάρχει πρόσφατη εκτίμηση από πολιτικό μηχανικό και τεχνικό ασφάλειας; Τι περιμένει η διοίκηση; Να θρηνήσουμε θύματα;».

Η ΔΑΣ απαιτεί:

  • Να σφραγιστούν έστω και τώρα τα δύο κτίρια! Να δοθεί άμεσα λύση για την αποθήκευση του υλικού σε άλλο κτίριο, καθώς και τη μετεγκατάσταση του ξυλουργείου.
  • Να αναλάβει πλήρως την ευθύνη της η Διοίκηση για το εργατικό ατύχημα, να το δηλώσει ως τέτοιο και να αναλάβει όλα τα έξοδα που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας της εργαζόμενης.
  • Να διερευνηθούν όλα τα κτίρια, εάν κρίνονται κατάλληλα να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους και να κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα στους εργαζόμενους κάθε κτιρίου.
  • Να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα στο θεσμικό πλαίσιο για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων του νοσοκομείου. Να προσληφθεί μόνιμος ιατρός εργασίας.
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

(Πηγή: 902.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399