Λος Άντζελες: Βίντεο από τη στιγμή που αεροπλάνο αδειάζει καύσιμα πάνω από σχολεία

aeroplano_rihnei_kafsimaΤουλάχιστον 60 άτομα έλαβαν πρώτες βοήθειες όταν αεροπλάνο που επέστρεφε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες «έριξε» καύσιμα πάνω από πέντε δημοτικά σχολεία και ένα γυμνάσιο.

Μάλιστα, σε ένα από τα δημοτικά σχολεία, 20 παιδιά και 11 ενήλικες υποστήριξαν ότι τραυματίστηκαν ελαφρά. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής δεν υπήρξε ανάγκη για εκκένωση σχολείων και άλλων κτηρίων. Όπως δήλωσε, τα καύσιμα εξατμίστηκαν και τίποτα εύφλεκτο δεν έμεινε στον αέρα ή έφτασε στο έδαφος.

Το αεροπλάνο φαίνεται πως αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε υποχρεωτική ρίψη καυσίμων, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Η πτήση της Delta Airlines, που είχε προορισμό τη Σανγκάη, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες από όπου είχε ξεκινήσει, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Τα αεροπλάνα δεν πρέπει να ρίχνουν καύσιμα σε κατοικημένες περιοχές

Ο David Soucie, αναλυτής ασφάλειας της αεροπορίας, δήλωσε στο CNNi ότι υπάρχει «μέγιστο βάρος απογείωσης και προσγείωσης για ένα αεροσκάφος, οπότε εάν ένα αεροπλάνο με γεμάτες τις δεξαμενές καυσίμων πρόκειται να προσγειωθεί, πρέπει να απορρίψει το καύσιμο για να αποφύγει μία ενδεχόμενη συντριβή».

Ενώ συμπληρώνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη ρίψη καυσίμων:

«Οι οδηγίες προβλέπουν ότι για να αδειάσει ένα αεροσκάφος θα πρέπει να είναι πάνω από μη κατοικημένες περιοχές και συνήθως σε μεγάλα υψόμετρα, έτσι ώστε το καύσιμο να εξαπλώνεται και να διασκορπίζεται πριν καν φτάσει στο έδαφος».

(Πηγή: cnn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399