Για πρώτη φορά άνθρωπος κολυμπά κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής – Του πήρε 33 χρόνια ένα απίστευτο και επικίνδυνο κατόρθωμα

kato_apo_antarktikiΈνα μοναδικό και πολύ δύσκολο κατόρθωμα κατάφερε να κάνει ένας Βρετανός κολυμβητής.

Ο λόγος για τον Λιούς Πιου ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει κάτω από ένα στρώμα πάγου στην Ανταρτική.

Ο Πιου αποφάσισε να τολμήσει αυτό τον πολύ δύσκολο και επικίνδυνο άθλο πριν τρεις δεκαετίες και γι΄αυτό από τότε προπονούνταν σκληρά για να τα καταφέρει.

Το απίστευτο κατόρθωμα του Βρετανού

«Χρειάστηκαν 33 χρόνια προπόνησης για να κολυμπήσω 8 λεπτά κάτω από το πάγο της Ανταρκτικής… και μια ομάδα εξαιρετικών Γάλλων αλπινιστών για να με βάλουν και να με βγάλουν από εκεί», έγραψε ο κολυμβητής στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το να κολυμπήσει κάτω από ένα στρώμα πάγου δεν ήταν το μόνο δύσκολο που έκανε ο Βρετανός, καθώς ο ίδιος βούτηξε στους μείον βαθμούς φορώντας μόνο το μαγιό του και το σκουφάκι του.

Ο  αθλητής κολύμπησε σε ένα ποτάμι που ρέει κάτω από ένα κέλυφος πάγου για 8 λεπτά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος για να ρισκάρει τη ζωή του κολυμπώντας σ’ αυτό το «απόλυτα πανέμορφο και τρομακτικό περιβάλλον» είναι για να δείξει από πρώτο χέρι «τις ραγδαίες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στις πολικές περιοχές».

Ο επόμενος στόχος

«Ενώ η Αυστραλία καίγεται, η Ανταρκτική λιώνει. Πολύ επείγουσα κι αποφασιστική δράση απαιτείται από τη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή COP26», έγραψε ο πρωτοπόρος κολυμβητής στο Twitter.

Ο επόμενος πάντως στόχος του Πιου είναι να διασχίσει μια λίμνη που σχηματίστηκε σε στρώμα πάγου σε διαδικασία λιωσίματος. Αν τα καταφέρει, θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει./

«Αυτή η εντυπωσιακή ομορφιά κρύβει μια σκοτεινή πραγματικότητα: Αυτός ο ποταμός είναι το αποτέλεσμα του στρώματος πάγου στην Ανατολική Ανταρκτική που λιώνει. Είναι ώρα να πάρουμε άμεση δράση για την κλιματική αλλαγή», έγραψε ο θαρραλέος κολυμβητής ποστάροντας μια φωτογραφία από την τελευταία του προπόνηση.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399