Σμήνη από ψαρόνια σχηματίζουν εντυπωσιακά σχέδια στον ουρανό

psaroniaΣμήνη από ψαρόνια εθεάθησαν στον ουρανό του Σροπσάιρ της Βρετανίας να σχηματίζουν μοναδικά σχέδια. Δέος προκάλεσε το εντυπωσιακό φαινόμενο σε όσους το παρακολούθησαν.

Ένας φωτογράφος της άγριας φύσης απαθανάτισε με την κάμερά του ένα μαγευτικό φαινόμενο. Σμήνη από ψαρόνια, ενώ διέσχιζαν τη βρετανική κωμόπολη Σροπσάιρ, έκαναν μια σύντομη στάση για να παίξουν μεταξύ τους, σχηματίζοντας εντυπωσιακά σχέδια στον ουρανό.

Τα ψαρόνια είναι αποδημητικά πουλιά και κατά τη διάρκεια του χρόνου ταξιδεύουν σε ομάδες, αναζητώντας θερμότερα κλίματα. Το εντυπωσιακό σε αυτά είναι πως για κάποιο ανεξήγητο λόγο, καταφέρνουν να σχηματίζουν εκθαμβωτικά σχέδια στον ουρανό, τα οποία προκαλούν πραγματικό δέος.

Το συγκεκριμένο θέαμα στο Σροπσάιρ είχε διάρκεια 30 λεπτών σύμφωνα με τον φωτογράφο.

«Δεν είχα ξαναδεί μία τόσο μεγάλη ομάδα ψαρονιών και σε τόσο κατάλληλες καιρικές συνθήκες», προσθέτει ο φωτογράφος.

Το φαινόμενο που δημιουργούν τα ψαρόνια είναι τόσο εντυπωσιακό, το οποίο κατά καιρούς έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399