Επιβεβαιώθηκε η τουρκική χρήση χημικών όπλων στη βορειοανατολική Συρία

Χημικά όπλα: επιβεβαιώθηκε η χρήση τους από την Τουρκία εναντίον της Ροζάβα

himika_turkey_syriaΤο εργαστήριο Βέσλινγκ στην Ελβετία αποκάλυψε μια ανώμαλη παρουσία λευκού φωσφόρου σε δείγμα δέρματος Κούρδου μαχητή που τραυματίστηκε στην τουρκική επίθεση στην πόλη Serekaniye.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βορειοανατολικής Συρίας παρουσίασε τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ελβετικού εργαστηρίου στο Παρίσι τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου κατά τις επιθέσεις του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2019.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Ο τύπος τραυματισμού (χημικά εγκαύματα), εκτός από την πολύ υψηλή ποσότητα φωσφόρου που υπάρχει στο δείγμα, δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά λευκού φωσφόρου».

Ο γιατρός Abbas Mansouran, που θεράπευσε τα θύματα του τουρκικού βομβαρδισμού κατά τη διάρκεια της μάχης της Serekaniye, μαζί με τον εκπρόσωπο του YPG Nuri Mahmoud και τον εκπρόσωπο της Αυτόνομης Διοίκησης, Khaled Issa, επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία είχε στοχεύσει σε περισσότερα από 30 άοπλους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με αυτά τα διεθνώς απαγορευμένα όπλα.

(Πηγή: pressenza.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399