Αστεροειδής θα πλησιάσει τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου

Ο αστεροειδής «2002 PZ39» θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας στις 15 Φεβρουαρίου και οι επιστήμονες παρακολουθούν την πορεία του.

© NASA

© NASA

Στη στενή παρακολούθηση του αστεροειδή 2002 PZ39 έχει επικεντρωθεί η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, NASA, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Express, αφού ο διαστημικός βράχος αναμένεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας τις επόμενες ημέρες.

Ο αστεροειδής, ο οποίος κινείται με ταχύτητα 57.240 χιλιομέτρων την ώρα, εκτιμάται πως έχει μήκος από 440 έως 990 μέτρα και η κοντινή προσέγγιση στη Γη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφεραν πηγές της NASA στην Daily Express:

«Εάν ένας μετεωρίτης μικρότερος του ενός χιλιομέτρου χτυπούσε τη Γη, θα δημιουργούσε τοπικές ζημιές, μόνο στην περιοχή της πρόσκρουσης. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο, θα μπορούσε να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις».

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής αναμένεται να πλησιάσει τη Γη σε απόσταση 5,77 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, αλλά παρά την μεγάλη κατά τα φαινόμενα απόσταση, οι επιστήμονες τον παρακολουθούν.

«Αφού οι τροχιές τέτοιων αστεροειδών συχνά συμπίπτουν με την τροχιά της Γης, συγκρούσεις με τέτοια αντικείμενα έχουν συμβεί στο παρελθόν και θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για την πιθανότητα μελλοντικών προσεγγίσεων. Είναι απαραίτητο να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να ανακαλύψουμε και να μελετήσουμε αυτά τα αντικείμενα, να κατηγοριοποιήσουμε τα μεγέθη τους, τη σύνθεση τους και τη μορφή τους και να παρατηρούμε τις μελλοντικές τροχιές τους».

Αφού περάσει κοντά από τη Γη, ο 2002 PZ39 θα συνεχίσει το ταξίδι του προς την Αφροδίτη, όπου αναμένεται να φτάσει στις 14 Ιουνίου του 2034. Ωστόσο, στις 25 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς θα πλησιάσει ξανά τη Γη.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399