Αυστραλία: 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη φτώχεια, στη 12η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη!

afstralia_ftohiaΠάνω από 3,2 εκατομμύρια πολίτες (το 13,6% του πληθυσμού) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην πλούσια Αυστραλία!

Σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Australian Council of Social Service, η Αυστραλία παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας μεταξύ των άλλων πλούσιων χωρών του κόσμου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έχει 1,323 τρισ. δολάρια ΑΕΠ!!! Πρόκειται για τη 12η μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία του πλανήτη. Κι όμως σ΄ ένα πληθυσμό 25.364.300 κατοίκων, 3,2 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ακόμα τραγικότερο στοιχείο. Στους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας περιλαμβάνονται περισσότερα από 770.000 παιδιά κάτω των 15 ετών, δηλαδή σχεδόν το 18% όλων των παιδιών στη χώρα!

Στον αντίποδα στην Αυστραλία υπάρχουν 33 δισεκατομμυριούχοι! Ο αριθμός τους μάλιστα κατατάσσει την Αυστραλία ψηλά στη λίστα με τις χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον πλανήτη.

“Δεν είναι σωστό στην Αυστραλία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων πάνω από 700.000 παιδιών, να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Θέλουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτοί είμαστε ως έθνος. Αλλά η οικονομία μας αφήνει τους ανθρώπους πίσω με επίμονα υψηλά ποσοστά φτώχειας παρά τις δεκαετίες αδιάκοπης οικονομικής ανάπτυξης”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Κασάντρα Γκόντι.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ΜΚΟ, η κυβέρνηση μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της φτώχειας ενισχύοντας μισθούς και θέσεις εργασίας και βοηθώντας στα έξοδα των νοικοκυριών, τα οποία είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

ΣυμπέρασμαΌσο υψηλή και να είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν φέρνει ευημερία σε όλο τον πληθυσμό. Εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν σε συνθήκες φτώχειας την ίδια ώρα που μια χούφτα μεγιστάνες θα αυγατίζουν τα κέρδη τους. Οι στερήσεις του εργαζόμενου λαού αποτελούν τη «μαγιά» για να φουσκώσουν τα πλούτη των ολιγαρχών…  

(Πηγή: imerodromos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399