Υπεραιωνόβια Ιταλίδα νόσησε με τον κορονοϊό τρεις φορές

Υπεραιωνόβια γυναίκα αφού επιβίωσε από την πανδημία της ισπανικής γρίπης και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα νίκησε τρεις φορές τον κορονοϊό.

© CC0

© CC0

Έκπληκτοι έχουν μείνει γιατροί και νοσοκόμοι σε περιοχή της Ιταλίας από την περίπτωση μιας υπερήλικης γυναίκας, ηλικίας 101 ετών, η οποία μέχρι τώρα έχει επιζήσει από την πανδημία ισπανικής γρίπης, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα αντιμετώπισε τον κορονοϊό, βγαίνοντας νικήτρια όχι μία αλλά τρεις φορές!

Η «ανίκητη» γυναίκα ονομάζεται Μαρία Όρσινγκερ και διαγνώστηκε για πρώτη φορά θετική στον κορονοϊό τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κόρης της, Κάρλα, «τον Φεβρουάριο, η μητέρα νοσηλεύτηκε στο Σόνταλο και στη συνέχεια, ο γιατρός του νοσοκομείου, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία, μας είπε ότι ποτέ άλλοτε ένα τόσο ηλικιωμένο άτομο δεν κατάφερε να επιβιώσει από τον κορονοϊό με αυτόν τον τρόπο, αναπνέοντας μόνο του και χωρίς να ανεβάσει πυρετό».

Μετά από την πρώτη της μάχη με τον κορονοϊό, η υπερήλικη γυναίκα γιόρτασε τα 101α γενέθλιά της τον Ιούλιο.

ypereonovia_italida_2Η δεύτερη μάχη με τον κορονοϊό

Δυστυχώς για τη γυναίκα, τον Σεπτέμβριο νοσηλεύτηκε με πυρετό, οπότε και διαγνώστηκε θετική στον ιό για δεύτερη φορά και υποβλήθηκε σε θεραπεία για 18 ημέρες. Το ιατρικό προσωπικό έμεινε έκπληκτο από την ανθεκτικότητά της και είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι η νοσηλεία ήταν ως επί το πλείστον προληπτική.

Η τρίτη φορά και η ασυμπτωματική

Ο κορονοϊός εμφανίστηκε και τρίτη φορά στην υπεραιωνόβια Μαρία, καθώς διαγνώστηκε ξανά θετική την περασμένη Παρασκευή. Η τρίτη φορά όμως αν και τις περισσότερες φορές είναι και η «φαρμακερή», για τη Μαρία ήταν ασυμπτωματική, καθώς η υπερήλικη γυναίκα δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα μέχρι τώρα.

Η Μαρία παραμένει στο κρεβάτι και αγωνίζεται να επικοινωνήσει με τις τρεις κόρες της καθώς είναι κωφή, αλλά η οικογένειά της περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη επανένωσή τους.

Γεννημένη στις 21 Ιουλίου 1919 στο μικρό χωριουδάκι του Γκάτζιο στο Αρντένο, η Μαρία Όρσινγκερ επιβίωσε από την πανδημία της ισπανικής γρίπης, παντρεύτηκε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα προσβλήθηκε τρεις φορές από τον κορονοϊό.

«Ακόμη και οι γιατροί είναι έκπληκτοι» λένε οι κόρες της, επιβεβαιώνοντας ότι η μητέρα τους έχει διαγνωστεί θετική τρεις φορές και έχει διαγνωστεί αρνητική στον ιό τρεις φορές, με όλες τις διαγνώσεις να έχουν γίνει σε διάστημα εννέα μηνών.

«Υπήρξαν αρκετά επεισόδια αρνητικών εξετάσεων σε ασθενείς που ανάρρωσαν και ακολούθησε μια νέα θετική διάγνωση που κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Κάρλο Σινιορέλιi, καθηγητής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399