Κορονοϊός: Οι νέοι αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη

Συντάκτης: Γιώργος Σακκάς

Τι δείχνει η χαρτογράφηση του ΙΣΑ για τις ψυχολογικές ανάγκες των Ελλήνων λόγω του περιορισμού και της εξάπλωσης της επιδημίας.

Καλλιτέχνης του δρόμου σε απόγνωση την εποχή του κορονοϊού  AP

Καλλιτέχνης του δρόμου σε απόγνωση την εποχή του κορονοϊού AP

Το αποτύπωμα της επιδημίας κορονοϊού στη ψυχολογία του κόσμου δείχνει η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο σύστημα τηλε-ψυχιατρικής που έθεσε στη διάθεση των πολιτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και η Περιφέρεια Αττικής, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δύο 24ωρα (20-22 Μαρτίου), έγιναν περισσότερες από 2157 βιντεοκλήσεις και μάλιστα 4 στους 10 πολίτες που απευθύνθηκαν ήταν νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Το 72,3% ήταν από γυναίκες ενώ το 27,7% από ήταν από άντρες. Οι περισσότεροι ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών (27,49% ) και ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-35 (24,56%), 45-53 (19,88%), 18-24 (14,62 %), 55-64 (9,94%), και άνω των 65 (3,51%).

Επίσης 9.677 άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην πλατφόρμα ενώ 862 ξεκίνησαν συνεδρίες.

Το 60% ήταν από το Νομό Αττικής, το 15% από το Νομό Θεσσαλονίκης και 10% από τον Πειραιά. Τα θέματα που ανέφεραν οι πολίτες αφορούσαν κυρίως νοσοφοβία, κρίσεις πανικού, κλειστοφοβία, προβλήματα σχέσεων αλλά και απορίες για πρακτικά ζητήματα συνταγογράφησης.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό.»

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Melapus,- η οποία είναι η μεγαλύτερη OnLine πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη- παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με Ψυχιάτρους και πιστοποιημένους Ψυχολόγους τηλεϊατρικά. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο παρακάτω link: https://sessions.melapus.com/en

(Πηγή: news247.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.