Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί του κορονοϊού στις ΗΠΑ

(AP Photo/Frank Franklin II)

(AP Photo/Frank Franklin II)

Το θλιβερό συμβολικό όριο έσπασε το τελευταίο 24ωρο η χώρα, που οδεύει προς τη μεγαλύτερη τραγωδία στην Ιστορία μετά την γρίπη του 1918.

Ξεπέρασαν σήμερα τις 100.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού, μολονότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων μειώνεται, οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν και οι Αμερικανοί βγαίνουν από το lockdown σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ο ακριβής αριθμός των νεκρών είναι 100.442, ενώ, τον Μάιο, η χώρα κατέγραφε περίπου 1.400 θύματα κάθε ημέρα. Ο αριθμός είναι μικρότερος από την κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο, όταν κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα είναι πάνω από 1,7 εκατομμύρια, ενώ ορισμένες νότιες Πολιτείες κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αύξηση μολύνσεων.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της τραγωδίας, σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερο από όλες τις στρατιωτικές απώλειες των ΗΠΑ από τον πόλεμο της Κορέας και μετά.

Τα νούμερα πλησιάζουν επικίνδυνα τους 116.000 νεκρούς του 1957-1958 από την εποχική γρίπη.

Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους η επιδημία του AIDS από το 1981 έως το 1989.

Η χώρα βιώνει την πιο μεγάλη τραγωδία μετά την γρίπη του 1918, όταν πέθαναν 675.000 άνθρωποι.

Παρά το γεγονός ότι οι καταγραφές νέων κρουσμάτων και θανάτων παρουσιάζουν πτώση, επιδημιολόγοι και ειδικοί υγείας προειδοποιούν για μία νέα έξαρση σε περίπτωση που αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.