Έρευνα: Παιδιά προσβάλλονται πιο σπάνια από τον κορωνοϊό

Συντάκτης: Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

paidia_koronoiosΈρευνα γερμανικών πανεπιστήμιων συμπεραίνει ότι τα παιδιά είναι μάλλον λιγότερο ευάλωτα στον κορωνοϊό. Δεν απαντά όμως στο επίμαχο ερώτημα αν τα παιδιά είναι το ίδιο «μεταδοτικά» όσο οι ενήλικες.

Ο κίνδυνος να μολυνθούν από τον κορωνοϊό είναι για τα παιδιά μικρότερος απ’ ότι για τους ενήλικες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Χαϊδελβέργης, του Ουλμ, του Φράιμπουργκ και του Τύμπινγκεν που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.500 παιδιά κάτω των δέκα ετών και ένας από τους γονείς τους, δηλαδή, συνολικά 5.000 άτομα τα οποία είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πάνω από διπλάσια τα κρούσματα στους ενήλικες

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκαν όμως σε 64 άτομα αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό, που σημαίνει ότι είχαν μολυνθεί από την αρρώστια και την είχαν ξεπεράσει χωρίς να το καταλάβουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι 45 ήταν ενήλικες και μόλις 19 παιδιά.  Η διαπίστωση αυτή οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι μικρά παιδιά μολύνονται κατά πάσα πιθανότητα λιγότερο από τον κορωνοϊό – ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος στην οικογένειά τους έχει αρρωστήσει. Στη βάση αυτής της έρευνας η κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης αποφάσισε την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και των μικρών τάξεων στα σχολεία τέλος του μηνός.

Η έρευνα δεν εξέτασε ένα επίμαχο ζήτημα που απασχολεί εδώ και εβδομάδες την κοινή γνώμη της Γερμανίας: μεταδίδουν τα παιδιά τον κορωνοϊό στον ίδιο βαθμό όπως και οι ενήλικες; Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες της πρόσφατης έρευνας, δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ποιος κόλλησε ποιόν – το παιδί τον γονέα ή ό γονέας το παιδί.

(Πηγή: dw.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399