Γιατροί χωρίς Σύνορα: Έκκληση – καταγγελία για το κέντρο κορονοϊού στη Μόρια

EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΟΣ

EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΟΣ

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν την Πέμπτη, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, καταγγέλλουν την αδυναμία των αρχών να βρουν μία λύση έτσι ώστε το κέντρο περίθαλψης του κορονοϊού στη Μόρια να παραμείνει ανοικτό.

Το κέντρο άνοιξε στις 6 Μαΐου από τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση έπειτα από προσπάθειες ιατρικών οργανώσεων και τη στήριξη του τοπικού νοσοκομείου για να παρέχει διαγνωστικές εξετάσεις και περίθαλψη σε άτομα που έχουν νοσήσει από Covid- 19.

Ύστερα από την επιβολή προστίμου ύψους 35.000 ευρώ από την πολεοδομία, το κέντρο αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του. Η οργάνωση καταγγέλλει τις αρχές καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια εναλλακτική λύση για να παραμείνει ανοιχτό.

«Είναι αδιανόητο οι τοπικές αρχές να μας παρεμποδίζουν ενώ προσπαθούμε να προστατεύσουμε ευάλωτους ανθρώπους, όταν, ακριβώς δίπλα μας στη Μόρια, βλέπουμε μια κατάφωρη παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, με χιλιάδες ανθρώπους παγιδευμένους σε απάνθρωπες συνθήκες» τονίζει η Χριστίνα Ψαρρά, γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν τις απάνθρωπες και ανθυγιεινές συνθήκες που ζουν πάνω από 15.000 άνθρωποι στη Μόρια και την αδυναμία του συστήματος δημόσιας υγείας να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα του ιού στο κέντρο υποδοχής.

Τέλος, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν ανοιχτοί σε διάλογο με τις ελληνικές αρχές για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με τον κίνδυνο της COVID-19 για τους ανθρώπους που ζουν στη Μόρια.

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.