Ο χειρότερος αέρας του κόσμου στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ μετά τις πυρκαγιές

Συντάκτης: Dominique Mosbergen

Πόρτλαντ, Σιάτλ και Σαν Φρανσίσκο, στην κορυφή της λίστας με την χειρότερη ποιότητα αέρα του κόσμου.

PHOTO BY DIEGO DIAZ/ICON SPORTSWIRE  Πυκνό σύννεφο μολυσμένου καπνού καλύπτει το Πόρτλαντ του Ορεγκον.

PHOTO BY DIEGO DIAZ/ICON SPORTSWIRE
Πυκνό σύννεφο μολυσμένου καπνού καλύπτει το Πόρτλαντ του Ορεγκον.

Οι θανατηφόρες πυρκαγιές που μαίνονται στις πολιτείες του Ορεγκον, της Ουάσιγκτον και της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ανέβασαν τρεις μεγαλουπόλεις της Δυτικής Ακτής, το Πόρτλαντ, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο, στην κορυφή της λίστας με την χειρότερη ποιότητα αέρα του κόσμου.

P PHOTO/JEFF CHIU Πορτοκαλί σύννεφο καπνού σκεπάζει το Σαν Φρανσίσκο.

P PHOTO/JEFF CHIU
Πορτοκαλί σύννεφο καπνού σκεπάζει το Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του IQAir, της Ελβετικής εταιρείας που μετράει την ποιότητα του αέρα παγκοσμίως σε πραγματικό χρόνο, το Πόρτλαντ είναι πρώτο, με δείκτη 248, ξεπερνώντας κάθε άλλη πόλη του πλανήτη. Το Σιάτλ είναι δεύτερο, με δείκτη 199 και το Σαν Φρανσίσκο τρίτο, με δείκτη 179.

dyt_aktes_usa_kapnos_3Όταν ο δείκτης AQI είναι από μηδέν έως 50, ο αέρας θεωρείται καλός. Από 50 έως 100, είναι μέτριος. Από 100 έως 150 είναι ανθυγιεινός για τις ευαίσθητες ομάδας και πάνω από 150 είναι κακός για όλους. Αν ο δείκτης ξεπεράσει το 200, όπως στην περίπτωση του Πόρτλαντ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οι αρχές των τριών Αμερικανικών πόλεων καλούν τον κόσμο να μείνει σπίτι του και να αποφύγει την έκθεση στον αέρα.

 (Πηγή: huffingtonpost.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399