ΠΟΥ: Η Ευρώπη έχει πάνω από 10 εκατ. κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη δήλωσε σήμερα ότι η ήπειρος των 53 χωρών έχει φτάσει και πάλι σε νέο εβδομαδιαίο ρεκόρ με περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο καταγεγραμμένα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα και περισσότερα από 10 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ευρωπαίους υπουργούς Υγείας, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ Χανς Κλούγκε δήλωσε: «Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί σε επίπεδα που δεν είχαμε από την άνοιξη» και ότι οι θάνατοι έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30% την τελευταία εβδομάδα.

«Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της πανδημίας για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Κλούγκε και εξέφρασε την πραγματική ανησυχία.

Τα συστήματα τεστ δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τα εκτεταμένα επίπεδα μετάδοσης και το ποσοστό θετικότητας έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να ξεπερνά το 5%, είπε ακόμα.

Καθώς η Γαλλία και η Γερμανία προχώρησαν σε ολικό και μερικό lockdown αντίστοιχα, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ χαρακτήρισε τα lockdown τελευταία επιλογή, επικαλούμενος τις επιπτώσεις στην οικονομία, στην ψυχική υγεία του κόσμου και στην αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως υπογράμμισε τα lockdown πρέπει να δώσουν στις χώρες την ευκαιρία να «ανασυγκροτηθούν και να αναβαθμιστούν», ώστε να μπορούν θεωρητικά να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας τους και τα προγράμματα ανίχνευσης ώστε να μπορούν να θέτουν γρήγορα υπό έλεγχο τις νέες εστίες μόλυνσης.

Ο Κλούγκε προέτρεψε επίσης τους πολιτικούς να καθοδηγούνται από επιστημονικά δεδομένα στις απαντήσεις τους στην πανδημία.

«Ενώ τον Μάρτιο, οι κρίσιμοι περιοριστικοί παράγοντες ήταν οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι αναπνευστήρες και τα ατομικής προστασίας, σήμερα το μοναδικό ζήτημα που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το προσωπικό υγείας», είπε, προειδοποιώντας ότι οι γιατροί, οι νοσοκόμες και άλλο ιατρικό προσωπικό «εξαντλούνται».

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399