Υπάρχουν και αυτοί οι ήρωες του κοροναϊού – Ο κοροναϊός δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζόμενων στις ΜΕΘ

covind_methΜε την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων, με τις περιοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο», με τον φόβο των lockdown, η σκέψη πολλών στρέφεται και πάλι προς τις ΜΕΘ, όπως γινόταν και τον περασμένο Μάρτιο. Η μάχη ζωής που δίνεται μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι τώρα εντελώς διαφορετική. Ίσως για πρώτη φορά, με τη νέα προέλαση του φονικού ιού,  ορισμένοι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ δεν είναι μόνοι τους. Είναι μαζί με τις συζύγους τους! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, στις ΜΕΘ  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Σωτηρία», νοσηλεύονται και ζευγάρια που τα «χτύπησε» ο ιός.

Μόνον, και αυτό είναι το συγκλονιστικό, δεν μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους  δια ζώσης, αφού ο μεν σύζυγος βρίσκεται στις ΜΕΘ η δε σύζυγός του όταν δεν είναι στη ΜΕΘ, βρίσκεται στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. Ωστόσο καταφέρνουν καθημερινά να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω SKYPE, με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού. Ορισμένα ζευγάρια δεν τα καταφέρνουν να βγουν νικητές. Υπάρχουν όμως άλλα που τα κατάφεραν και τα βλέπεις να φεύγουν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου από το νοσοκομείο.

Οι αφανείς ήρωες  στις ΜΕΘ είναι πάντοτε αυτοί που απαρτίζουν το νοσηλευτικό προσωπικό. Βλέπεις γιατρούς και νοσοκόμες όταν βγάζουν τις μάσκες μετά από 8 και περισσότερες ώρες στις ΜΕΘ, εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο. Τους βλέπεις  ιδρωμένους, αφού οι στολές που έχουν είναι πλαστικές και μετά από τέσσερις ώρες αρχίζουν να… ζεσταίνονται υπερβολικά. Αδιαμαρτύρητα, προσηλωμένοι στο καθήκον και στη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, με την αύξηση των κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έγιναν ακόμα πιο ευαίσθητοι.

Ο λόγος; Όλο και κάποιος γνωστός τους, συγγενείς, ή γείτονάς τους διασωληνώνεται. Το δεύτερο κύμα, βλέπετε, έφερε και γνωστούς να περιθάλψουν. Οι στιγμές είναι έντονες, αλλά ξέρουν ότι  ο ιός μπορεί να είναι αόρατος όχι όμως και ανίκητος. Αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ του «Σωτηρία» μένουν ελάχιστες κλίνες κενές. Γίνονται όμως καθημερινά και αποσωληνώσεις. Κάθε αποσωλήνωση συνοδεύεται συνήθως από πανηγυρισμούς. Όχι σπουδαία πράγματα, μερικά χαμόγελα πίσω από τις μάσκες και χειροκροτήματα.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399