Ο εφιάλτης του κορονοϊού επέστρεψε στην Ευρώπη: Ποια μέτρα έχει υιοθετήσει κάθε χώρα

© AP Photo / Bernat Armangue

© AP Photo / Bernat Armangue

Ο εφιάλτης του κορονοϊού έχει επιστρέψει στην Ευρώπη για τα καλά με τις περισσότερες χώρες να υιοθετούν ξανά αυστηρά μέτρα.

Το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού είναι παρόν στη Γηραιά Ήπειρο και τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του έχουν γίνει πιο αυστηρά.

Lockdown

Γαλλία: Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε στις 30 Οκτωβρίου την επιστροφή του lockdown, που θα διαρκέσει τουλάχιστον ως την 1η Δεκεμβρίου. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

Αγγλία: Από αύριο, Πέμπτη, και για τέσσερις εβδομάδες το λιγότερο, η Αγγλία μπαίνει ξανά σε lockdown. Καφέ και εστιατόρια κλείνουν και επιτρέπεται μόνο το delivery και το take away. Σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν ανοικτά.

Ιρλανδία: Eπανέφερε το lockdown στις 22 Οκτωβρίου και για έξι εβδομάδες με την ελπίδα να γιορτάσει Χριστούγεννα. Τα σχολεία είναι ανοικτά.

Ουαλία: Στις 23 Οκτωβρίου μπαίνει σε lockdown και η Ουαλία, ένα μέτρο που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Ανοιχτά τα σχολεία για τα παιδιά του δημοτικού και κάποιων τάξεων του γυμνασίου.

Παραμονή στο σπίτι

Κάποιες χώρες συνιστούν στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους, χωρίς όμως να έχουν επιβάλει τόσο αυστηρά μέτρα.

Γερμανία: Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης έχουν κλείσει εστιατόρια, μπαρ, αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι αλλά όχι το λιανεμπόριο.

Πορτογαλία: Από σήμερα ο πληθυσμός της χώρας, καλείται να «μείνει σπίτι» με εξαίρεση όσους πάνε στην εργασία τους, στο σχολείο ή να κάνουν ψώνια.

Ελβετία: Οι κάτοικοι του καντονίου της Γενεύης καλούνται να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.

Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την Τρίτη το κλείσιμο μουσείων, κινηματογράφων, ζωολογικών κήπων και άλλων χώρων που δέχονται κοινό για δύο εβδομάδες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Πιο σύνηθες στην Ευρώπη είναι το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Ισπανία: Από τις 26 Οκτωβρίου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 ως τις 06:00, με τις περιφέρειες να έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν το ωράριο.

Ιταλία: Από τις 22 Οκτωβρίου οι πληγείσες περιοχές έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, με το ωράριο να διαφέρει ανά περιφέρεια. Εξετάζεται η επιβολή εθνικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Βέλγιο: Δεν ισχύουν περιορισμοί στις μετακινήσεις στη διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα από τα μεσάνυκτα ως τις 05:00 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία ήδη από τις 19 Οκτωβρίου (στις Βρυξέλλες από τις 22:00). Από τη Δευτέρα έχουν κλείσει τα μη απαραίτητα καταστήματα και η τηλεργασία έχει επεκταθεί όπου είναι δυνατό.

Τσεχία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00 ισχύει στη χώρα από τις 28 Οκτωβρίου. Τα καταστήματα κλείνουν στις 20:00 και δεν ανοίγουν τις Κυριακές. Οι επιχειρήσεις καλούνται να επιλέξουν την τηλεργασία.

Αυστρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από χθες Τρίτη από τις 20:00 ως τις 06:00. Μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι έχουν κλείσει και έχουν ακυρωθεί γάμοι, γιορτές γενεθλίων και χριστουγεννιάτικες αγορές.

Σλοβακία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 ως τις 05:00 ισχύει από τις 24 Οκτωβρίου.

Σλοβενία: Απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 20 Οκτωβρίου μεταξύ 21:00 και 06:00.

Λουξεμβούργο: Απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 23 Οκτωβρίου μεταξύ 23:00 και 06:00.

Κόσοβο: Απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει για τους άνω των 65 ετών, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους από τις 06:00 ως τις 10:00 το πρωί και από τις 16:00 ως τις 19:00 το απόγευμα.

Τουρκία: Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το κλείσιμο εστιατορίων, χώρων λατρείας, ενώ τα περισσότερα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν πριν τις 22:00

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399