Κοροναϊός : Στοιχεία σοκ για την Αττική – Τα λύματα δείχνουν ότι έχουμε 80.000 κρούσματα

attiki_lymata_covindΣοκάρουν τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Θωμαΐδης καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, με βάση τα οποία, αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν ακόμη και 80.000 ενεργά κρούσματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν κάποιος νοσεί από τον ιό από τα απορρίμματα του, τα οποία πηγαίνουν στην Ψυττάλεια, μπορεί να φανεί το ιικό φορτίο.

«Αυτή την στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κοροναϊού περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αυτή την στιγμή στην κοινότητα στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Πρόσθεσε δε πως «καθημερινά λαμβάνουμε δείγμα από την Ψυττάλεια, αναλύουμε το ιικό φορτίο κοροναϊού και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ενώ σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο του κοροναϊού και ότι βρισκόμαστε στην άνοδο του 2ου μεγάλου κύματος.

Παράλληλα υπογράμμισε πως έχει γίνει από την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η αντιστοίχιση του ιικού φορτίου με τα κρούσματα στο πληθυσμό και έχουν δει την συσχέτιση.

Εξήγησε δε πως «δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό ενώ εκείνοι (ο ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα».

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399